Prljavci rasprodali Arenu mjesec i pol prije koncerta, svirat će i dan kasnije

Prljavci rasprodali Arenu mjesec i pol prije koncerta, svirat će i dan kasnije
Foto: Nikola Knežević

PRLJAVO KAZALIŠTE rasprodalo je Arenu Zagreb čak mjesec i pol prije koncerta, koji će se održati 18. listopada, pa će pred zagrebačkom publikom nastupiti i dan poslije, 19. listopada. 

Ovakav interes za njihovim nastupima ne čudi jer su Prljavci prošle godine svoju veliku okruglu godišnjicu, 40 godina postojanja, proslavili na stadionu u Kranjčevićevoj pred 35.000 ljudi. 

Koncerti se održavaju dan, odnosno sad i dva, nakon 30. obljetnice legendarnog koncerta koji je na glavnom zagrebačkom trgu okupio preko 250 tisuća ljudi. 

U to su vrijeme Prljavci bili mladi bend koji je na turneji i promovirao svoj novi album "Zaustavite zemlju", a kako su u više navrata priznali, nisu ni sanjali da će ovim nastupom zaista zaustaviti zemlju i okupiti više od četvrtine milijuna ljudi. 

Na besplatan koncert koji su odlučili pokloniti "Voljenom gradu" stiglo je 110 autobusa iz cijele Hrvatske, a na tadašnjem Trgu Republike zavladala je nezapamćena gužva.

Koncert Prljavaca trebao je biti zabranjen, no to se na kraju nije dogodilo. Pripadnici tadašnje milicije stigli su 20 minuta prije koncerta kako bi isključili struju, ali se nisu mogli probiti kroz gužvu. Članovima benda bilo je naređeno da obavijeste publiku da se koncert otkazuje, no oni to nisu željeli napraviti.

Umjesto toga, dogodio se otad najveći skup u povijesti hrvatskog naroda koji je najavio i nadolazeće događaje, raspad SFRJ i Domovinski rat. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara