Procurila snimka: Galliano vrijeđa Židove i viče "Ja volim Hitlera"

Foto: AFP

IAKO je samo dan ranije tvrdio kako su sve optužbe za antisemitizam lažne, britanski tabloidi došli su do snimke Johna Galliana koju je snimio jedan od posjetitelja lokala, a na kojoj se očigledno vidi da je upravo on taj koji je vrijeđao par.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Galliano je čak podigao i tužbu za klevetu, ali čini se da nakon ove snimke slučaj neće opstati. Naime, na snimci vidno pijan Galliano vrijeđa Geraldine Bloch i Phillipea Virgittija u pariškom lokalu "La Perle Bar". Osim što je izjavio "Ja volim Hitlera", dodao je obraćajući se Geraldine: "Ljudi poput vas bili bi mrtvi. Vaše majke, vaši preci, svi bi bili jebeno ugušeni plinom".

Na to je šokirana žena, koja je sjedila za drugim stolom, upitala dizajnera kakvih on problema ima, a on joj je odgovorio: "I ti bi bila mrtva. Ti si ružna". Posjetitelji lokala bili su šokirani i iznenađeni riječima koje izlaze iz dizajnerovih usta.

"Galliano je sjedio sam i ispijao piće kad je nekolicina nas sjela za stol pokraj. On je neprestano upadao u razgovor i dobacivao komentare o nama i onome o čemu pričamo. Mi smo znali tko je on, odmah smo ga prepoznali", ispričao je jedan od prijatelja izvrijeđanog para. "Ostali smo iznenađeni nakon što smo čuli riječi koje je izgovorio, a nakon toga je počeo smišljati i šale o Židovima. Njegove riječi bile su odvratne. Bilo je i očito da Talijanke nisu dobrodošle te da trebaju ići kući. To je bio čisti rasizam", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara