Profesionalna sirena putuje po svijetu i živi od plivanja u morskim dubinama

Tekst: A.A.
Foto: JLP

LINDEN WOLBERT profesionalna je sirena koja putuje po svijetu i pliva u divljim morskim vodama. Stručnjakinja u ronjenju, ova 29-godišnjakinja koristi posebno za nju dizajniran rep težak 16 kilograma koji su napravili vrhunski holivudski stručnjaci za posebne efekte te pozira u morskim dubinama i na taj način zarađuje za život. Fotografije snimljene u Freeportu na Bahamima pokazuju gracioznu modernu sirenu koja je utjelovljenje mitskog lika iz priča. Linden u divljim morskim dubinama roni s morskim psima i snima zanimljive emisije i editorijale.

Budući da se ronjenjem bavi profesionalno, Linden pod vodom može zadržati dah i do 5 minuta. Plivajući pomoću svog, doduše, umjetnog repa Linden dostiže brzinu i do 27 kilometara na sat. Svojom pojavom zbunjuje morske pse i oduševljava svoju publiku. "Karipski morski psi kod obala Bahama naviknuti su na ronioce. No, mene su se užasavali. Duža sam od njih i zato su stalno bježali. Nakon nekog vremena shvatili su da im ne predstavljam prijetnju pa smo uspjeli snimiti nekoliko prekrasnih podvodnih fotografija sirene i morskih pasa", rekla je Linden.

Inspiracija joj je bila Ariela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirena dodaje kako obožava svoje zanimanje te da joj je od malih nogu najveća želja bila postati sirena, a u srcu je to oduvijek i bila. "Dolazim iz obitelji zaljubljenika u plivanje, sestra, roditelji i ja natjecali smo se u plivanju, radili kao spasitelji na plaži i cijeli život obožavamo ocean. Ja sam oduvijek željela biti sirena, ta mi se želja usadila kao djevojčici dok sam gledala `Malu princezu sirenu`, znam napamet svaku rečenicu koju je Ariela izgovorila u filmu", otkriva profesionalna sirena Linden.

Da bi postala prava sirena, trebalo je nabaviti i posebnu opremu. Rep koji može nositi samo ona stručnjaci su izrađivali sedam mjeseci, a koštao je 10 tisuća funti. Napravljen je od posebnog silikona, a oblikovan točno po njezinom tijelu. "Ne može ga nositi nitko osim mene. Pomoću njega letim kroz vodu, skoro da mogu osjetiti vjetar u kosi", šali se moderna sirena.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara