Profesionalna sirena putuje po svijetu i živi od plivanja u morskim dubinama

Tekst: A.A.
Foto: JLP

LINDEN WOLBERT profesionalna je sirena koja putuje po svijetu i pliva u divljim morskim vodama. Stručnjakinja u ronjenju, ova 29-godišnjakinja koristi posebno za nju dizajniran rep težak 16 kilograma koji su napravili vrhunski holivudski stručnjaci za posebne efekte te pozira u morskim dubinama i na taj način zarađuje za život. Fotografije snimljene u Freeportu na Bahamima pokazuju gracioznu modernu sirenu koja je utjelovljenje mitskog lika iz priča. Linden u divljim morskim dubinama roni s morskim psima i snima zanimljive emisije i editorijale.

Budući da se ronjenjem bavi profesionalno, Linden pod vodom može zadržati dah i do 5 minuta. Plivajući pomoću svog, doduše, umjetnog repa Linden dostiže brzinu i do 27 kilometara na sat. Svojom pojavom zbunjuje morske pse i oduševljava svoju publiku. "Karipski morski psi kod obala Bahama naviknuti su na ronioce. No, mene su se užasavali. Duža sam od njih i zato su stalno bježali. Nakon nekog vremena shvatili su da im ne predstavljam prijetnju pa smo uspjeli snimiti nekoliko prekrasnih podvodnih fotografija sirene i morskih pasa", rekla je Linden.

Inspiracija joj je bila Ariela

Sirena dodaje kako obožava svoje zanimanje te da joj je od malih nogu najveća želja bila postati sirena, a u srcu je to oduvijek i bila. "Dolazim iz obitelji zaljubljenika u plivanje, sestra, roditelji i ja natjecali smo se u plivanju, radili kao spasitelji na plaži i cijeli život obožavamo ocean. Ja sam oduvijek željela biti sirena, ta mi se želja usadila kao djevojčici dok sam gledala `Malu princezu sirenu`, znam napamet svaku rečenicu koju je Ariela izgovorila u filmu", otkriva profesionalna sirena Linden.

Da bi postala prava sirena, trebalo je nabaviti i posebnu opremu. Rep koji može nositi samo ona stručnjaci su izrađivali sedam mjeseci, a koštao je 10 tisuća funti. Napravljen je od posebnog silikona, a oblikovan točno po njezinom tijelu. "Ne može ga nositi nitko osim mene. Pomoću njega letim kroz vodu, skoro da mogu osjetiti vjetar u kosi", šali se moderna sirena.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara