Prsten čistoće: Američke teen zvijezde (glume da) se čuvaju od seksa

SELENA GOMEZ, mlada Disneyjeva zvijezda samo je jedna od popularnih maloljetnih imena koja su se zaklela na nevinost te kao podsjetnik svome obećanju svakodnevno nosi "prsten čistoće" koji je podsjeća u ispravnost odluke te joj daje snagu da dođe do željenog cilja. Brojne holivudske teen zvijezde u posljednje vrijeme prakticiraju nošenje istog, a medijima nerijetko pričaju o "nevinosti" i "čistoći" dok se istodobno fotkaju polugoli i takve fotografije samoinicijativno plasiraju na internet, kao što je to bio slučaj s Miley Cyrus.

"Obećala sam si kako se neću ni s kim seksati prije braka i to obećanje namjeravam ispuniti. Više ne pričam o detaljima svoje odluke, jer me ljudi ne shvaćaju doslovno. Misle da samo slijedim trend, no ne znaju da sam si to obećanje zadala kada sam imala samo dvanaest godina", rekla je 16-godišnja teen zvijezda Selena Gomez. A dok "prstenje čistoće" možda novi trend, obećanje o nevinosti nikako nije. Sjetimo se samo Britney Spears ili Jessice Simpson koje su prije osam godina tvrdile isto - da će ostati djevice do braka. 

Još se sjećamo "lažnih djevica" Jessice i Britney

Godine 2000. danas propala country zvijezda Jessica Simpson medijima je izjavila kako je "...njezina nevinost nešto u čemu ona snažno ustraje", da bi godinu dana poslije ponosno napričavala kako "činjenica da njezin dečko Nick smatra da je ona djevica zapravo najseksi stvar na svijetu". Britney Spears je godinama tvrdila kako je djevica te kako joj je prvi muškarac u krevetu bio Justin Timberlake. Pjevač je otkrio njezino "lažno djevičanstvo", a ona je naposljetku razočaranim obožavateljima priznala kako joj Justin ipak nije bio prvi te da se seksala i prije nego što je prohodala s njim.


Danas najveća i najviše plaćena teen zvijezda, 15-godišnja Miley Cyrus, koja u proteklih godinu dana nikako ne prestaje šokirati s degutantnim fotografijama i navodnim seks skandalima, također se kune u svoju nevinost. "Na djevičanstvo sam se zaklela kad sam bila jako mala i nosim prsten čistoće kako bi se svakog dana podsjetila da je taj moj stav ispravan i snažan te da ne smijem pokleknuti pred izazovima", rekla je 15-godišnja Miley koja je samo jedna od svojih mnogobrojnih prijateljica koje nose taj prsten na lijevoj ruci kako bi ih podsjećao na apstinenciju sve do braka.

I Megan Park koja u novoj američkoj hit seriji "The Secret Life of the American Teenager" glumi tinejdžerku Grace u potpunosti se slaže s ovom ideologijom. "Grace je vrlo ponosna na svoj prsten, ponosna je što ga nosi i nije je strah ni sram pokazati ga drugim ljudima jer zbilja vjeruje da je to ispravna odluka", rekla je Megan o svom liku, a i fanovi serije očito misle kako je to pravilna stvar, jer je pomama za takvim prstenima među američkom djecom jako velika. No, "prsteni čistoće" nisu samo za cure - njih nosi i trojac iz teen boy benda "The Jonas Brothers".

"Zbilja vjerujemo u ono što radimo i nadamo se da ćemo napraviti promjenu među svjetskom teen populacijom", priznala su optimistična braća Jonas. "Super mi je što su Selena, Miley i braća Jonas toliko otvoreni po tom pitanju, pogotovo zato što su velike zvijezde ne samo među američkom, nego i klincima iz cijeloga svijeta koji ih poštuju i ugledaju se na njih, a ja ih podržavam i divim im se", rekla je Megan Park.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara