Prvi Adria Rock Festival u znaku humanitarne akcije za pomoć mladima

PRVI ADRIA ROCK festival održava se u Nišu na polju kod Aerodroma 29., 30. i 31. svibnja ove godine u suradnji sa Crvenim križem Srbije i Crvenim križem iz Niša kao suorganizatorom festivala. Festival je humanitarnog karaktera, a osim oživljavanja rock scene na tom prostoru, cilj festivala je prikupljanje sredstava od prodaje kompleta karata za realizaciju projekta "Centar za razvoj mladih talenata" za stipendiranje mladih talenata za usavršavanje na poljima novinarstva i marketinga i omogućavanje razmjene sa organizacijama mladih Crvenog križa iz inozemstva.

U programu Adria Rock festivala ističu se legendarni glam sastav Hanoi Rocks, zatim energični Pro Pain iz SAD-a i finska Sonata Arctica kao vrhunski izvođač simfonijskog metala. Od bendova iz zemlje i regije izdvajamo grupe Partibrejkers iz Beograda, SuperHiks iz Skoplja i No Rules iz Tuzle koje će na festivalu imati prvu promociju novih albuma. Na listi izvođača pored srbijanskih, nastupit će brojni bendovi iz regije, te zapadne i sjeverne Europe kao što su Blasted iz Švicarske, Zuul FX iz Francuske, Core X iz Češke, Foreshadowing iz Italije, Kud Idijoti i Dragonfly iz Hrvatske i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji će dodatni program moći pratiti preko dva video zida, a svi oni koji nisu iz Niša na raspolaganju će imati kamp u neposrednoj blizini festivalskog prostora. Mjesto u kampu za prvih tisuću kupaca kompleta karata bit će besplatno i može se rezervirati putem maila info@adriarock.com (potrebno je poslati mail sa imenom i prezimenom, osobnim matičnim brojem građana i serijskim brojem kupljenog kompleta karata).

Svaki od tri festivalska dana obuhvatiti će tematski raspoređene aktivnosti vezane za podizanje svijesti mladih ljudi o aktualnim problema njihove generacije, pa se tako ove godine humanitarna kampanja usmjerava na Anti-Trafficking, Stop Narkomaniji i Stop AIDS kampanje koje su podržane od strane nadležnih institucija u Nišu. Također, Adria Rock u tjednu Crvenog križa od 8.do 15. svibnja podijelit će petsto dnevnih propusnica za dobrovoljne darivatelje krvi širom Srbije.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara