Prvi lezbijski poljubac u povijesti dnevne američke televizije

GLEDATELJI dnevne televizije u SAD-u - vjerojatno najkonzervativnija publika na američkom kontinentu, po prvi će put vidjeti lezbijski poljubac emitiran u dnevnom terminu.

Poljubac dvije djevojke biti će prikazan 22. travnja u sklopu sapunice "All My Children", koja se već 33 godine emitira na ABC-u.

Serija "All My Children" već se dugo vremena bavi socijalno osjetljivim temama kao što su AIDS, abortus, droge, rasizam i alkoholizam u tinejdžera, a na toj će se listi uskoro naći i homoseksualizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije djevojke koje će se poljubiti u epizodi serije "All My Children" su Eden Riegel (koja glumi Biancu Montgomery) i Olga Sosnovka (koja glumi Lenu, Biancinu djevojku). U radnji serije Bianca (na slici) se još 2000. izjasnila kao lezbijka, a sporni poljubac, kako tvrde producenti serije, nastupit će "u trenutku iskrene, prave ljubavi i shvaćanja vlastitih osjećaja".

"Tema serije "All My Children" se od samih početaka bazira na uvjerenju da smo svi mi, kao Božja djeca, povezani jedni s drugima našom čovječnošču, usprkos mnogim osobnim razlikama. Nesposobnost shvaćanja i prihvaćanja razlika među ljudima uzrok je svih patnji i boli u našim životima." - izjavila je za Reuters kreatorica serije Agnes Nixon.

"Priča o Bianci je naš posljednji pokušaj da naglasimo to uvjerenje" - dodala je Agnes.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara