Prvi ljudski klon bit će Srbin?

PRVO klonirano dijete rodit će se u siječnju u Beogradu, objavila je talijanska agencija Ansa pozivajući se na beogradski tjednik "Nin" koji u novom broju donosi intervju s kontroverznim ginekologom Severinom Antinoriem.

Zahvat oplodnje navodno je obavljen u privatnoj klinici za umjetno osjemenjivanje "Papić" u Beogradu, ali identitet obitelji nije otkriven. 

Severino Antinori izjavio je za RAI da nije dao intervju beogradskom tjedniku, niti nekom drugom mediju u Europi u zadnjih petnaest dana.

Unatoč demantiju, brojni mediji prenose pisanje "Nina".


"Vjerujem da sam napravio revoluciju u genetici i Srbija će biti jedna od tri zemlje koje će po tome ući u povijest", Antinori je navodno izjavio novinarki "Nina" koja je zaključila da će upravo u Beogradu biti rođena prva klonirana beba na svijetu.

Kontroverzni ginekolog tvrdi da je implantirao klonovske zametke u tri različite žene, u tri zemlje. Druge dvije bebe trebale bi se roditi u veljači.

Antinori je još svibnju najavio da će se u siječnju 2003. godine roditi ljudski klon. Prije mjesec dana potvrdio je da trudnoća dobro protiče te je procijenio da su šane više od 90 posto da se rodi muška beba. Tada je Antinori precizirao da on neće sudjelovati u porodu, te je odbio reći u kojoj će se zemlji dogoditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara