"Put u Guantanamo" ulazi u filmsku povijest

"PUT U GUANTANAMO", film britanskog režisera Michaela Winterbottom posvećenoj trojici britanskih muslimana zatočenih u zloglasnom američkom logoru, sutra će biti premijerno prikazan na berlinskom filmskom festivalu.

No, pravi početak distribucije je predviđen za 9. ožujak, kada će film biti prikazan na britanskoj TV-postaji Channel 4. Dan kasnije će isti film biti prikazivan u kinima, dostupan u videotekama te, ukoliko Winterbottom i njegov producent Andrew Eaton uspješno završe pregovore, i na internetu.

Winterbottom time nastoji nadmašiti nedavno dostignuće svog američkog kolege Stevena Soderbergha koji je kino premijeru svog najnovijeg filma "Bubble" sinkronizirao s početkom video-distribucije i premijerom na televizijskim postajama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično kao i u Soderberghovom slučaju, takvo eksperimentiranje s dosada uvriježenim pravilima filmske distribucije je omogućio relativno mali budžet od 1,5 milijuna funti.

Winterbottom je, inače, poznat kako po eksperimentiranju u svojim filmovima (što uključuje korištenje nesimuliranog seksa u "9 Songs"), tako i po tome što su mu filmovi politički angažirani. Među potonje spada "Dobro došli u Sarajevo" koji je, između ostalog, lansirao međunarodnu karijeru Gorana Višnjića.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara