Rade Šerbedžija ponovno u Zagrebu

Rade se na pozornici u spomenutoj predstavi pojavio u društvu još jednog hrvatskog glumca, Livija Badurine, a po završenoj predstavi, ležerno, u svom stilu, prošetao se među novinarima i ljubiteljima kazališta, i bez natruhe visokog držanja, pokazao svima umjetničku veličinu koja leži u njemu.

Premijera, očekivano, nije okupila one veličine koje se za takve u Hrvatskoj prodaju kad Rade i njemu sličnih nema u metropoli (manekenke, pjevači, pa čak ni neki glumci koji ni u ovomu nisu vidjeli priliku za profesionalno ili bilo kakvo uzdizanje), što je bilo i svojevrsno olakšanje, jer se konačno znalo da se nekolicina poznatih Hrvata ovaj put okupila radi nečega svrsishodnog - umjetnosti, a ne poradi promoviranja knjige neke hrvatske starlete ili primjerice singlea još jedne od mnogih hrvatskih pjevačica u usponu.

Nakon predstave, koju je većina smatrala za izuzetno dobro odigranu, a u kojoj su većinu glumačke ekipe ipak činili Slovenci, glumci su se još neko vrijeme zadržali kako bi pozdravili Šerbedžiju i čestitali mu na nedavnom vjenčanju njegove kćeri Lucije. Lucija Šerbedžija se, naime, nedavno tajno udala za Filipa Gajića u Barbarigi kod Fažane, želeći time izbjeći navalu novinara koji su nagađali kako će se vjenčanje održati početkom ove godine u Beogradu. Iako su mediji ranije izvještavali kako njezinu ocu nije bilo svejedno zbog vjenčanja, Rade izjavljuje kako je isto lijepo proslavljeno u krugu obitelji.

Predstava Darka Lukića, u kojoj Šerbedžija glumi zajedno s Badurinom, u zagrebačkom HNK igra od 8. do 13. siječnja, na pozornici HNK održat će se sedam izvedbi,  a cijena ulaznica u slobodnoj prodaji za sve izvedbe je 150 kn (1. i 2. kategorija) i 100 kn (3. i 4. kategorija).

Ostale fotografije sa zagrebačke premijere "Tesla Electric Company" možete pogledati ovdje.

B.S.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara