Rade Šerbedžija: U SAD-u je kriza i života i filma

Tekst: I.M.
Foto: Index (Arhiva)

GLUMAC Rade Šerbedžija ovih je dana boravio u Beogradu. Osim što je pjevao na otvorenju jednog spa centra te za otpjevane tri pjesme, prema pisanju srpskih tabloida, dobio honorar 10.000 eura, Šerbedžija je svoj dolazak u Beograd iskoristio i za druženje s obitelji.

"Iako sam u Beograd došao prehlađen i bolestan odmah sam otišao do Lucije da vidim unučiće. Prvi put sam vidio malu Anastaziju, koja je prekrasna. Samo sam je pogledao jer je unuk Sergej pomno pratio što ja to radim i koliko ću pažnje posvetiti tom novom biću. Meni se srce lomilo, ali znam da će mi ona oprostiti jer ne razumije i neće se sjećati toga. Samo sam je pogledao i poljubio i rekao: `O, zgodna je. Sergej dođi dedi svome!`. Pa nisam ja od jučer", kroz smijeh je za Blic ispričao Šerbedžija.

Ne želi da mu kćeri posve padnu pod američki utjecaj

Poznati glumac naveo je kako je možda i jedan od najvažnijih razloga selidbe obitelji u Rijeku briga da njegove mlađe kćeri Vanja i Milica potpuno ne padnu pod američki utjecaj. "One odlično govore naš jezik, ali osjećam kako gubim pred američkim navikama i životom i ne bih htio da budu Amerikanke. Ne mislim time ništa loše o Amerikancima jer ih ima stvarno sjajnih ljudi. Želio bih da budu više Europljanke i bliže našim korijenima. I Lenka i ja ih odgajamo u duhu našeg jezika i naše kulture. One znaju mnogo, ali ipak je to drugačije kad odrasteš sa svojom generacijom, a taj dio života mi gubimo", kazao je Šerbedžija, dodajući kako će kasnije ipak kćeri poslati na jedan od američkih koledža.

Šerbedžija navodi kako se i u SAD-u zbog krize slabo snimaju filmovi te više nema ni pravih ni umjetničkih filmova. "Tamo je kriza i života i filma. Prezasitio sam se takvog načina života", naveo je Šerbedžija koji će u Rijeku doći "odgajati" nove glumačke generacije: "Najvažnije je da će se nastava održavati na hrvatskom, ali i na engleskom te talijanskom jeziku. Trebamo stvoriti glumce koji će moći na engleskom jeziku konkurirati za posao u Europi i SAD-u".

Sprema CD sa pjesmama o bivšim ljubavima

Osim glume, Šerbedžijina velika ljubav je i pjevanje pa tako trenutno sa Miroslavom Tadićem priprema novi CD koji će izaći krajem godine. Mnogi od tekstova su njegovi autorski, a osmislio je i dio glazbe. "Ova ploča je potpuno ljubavna", naveo je Šerbedžija te dodao: "Recimo, jedna se pjesma zove `Kosa boje maka`, o jednoj crvenokosoj djevojci iz mog života, koja je protutnjala kroz moju mladost...".

Supruga Lenka mu pjevanje o bivšim ljubavima, kako kaže Šerbedžija, ne zamjera. "Moja supruga voli mene, ja sam siguran u to, tako da voli i sve moje što je išlo sa mnom. Voli i sve moje bivše djevojke koje su zgodne...", kazao je smijući se Šerbedžija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara