Ratni spektakl postao je glavni favorit za Oscara, evo zašto

Ratni spektakl postao je glavni favorit za Oscara, evo zašto
Screenshot: YouTube

RATNI SPEKTAKL Sama Mendesa 1917 osvojio je nagradu Udruženja američkih producenata (Producers Guild Awards) za najbolji film 2019. godine, a nerijetko je riječ o istom naslovu koji osvaja zlatni kipić na Oscarima.

Impresivna drama o Prvom svjetskom ratu osvojila je nagradu za najbolji film na ceremoniji održanoj u holivudskom Palladiumu u konkurenciji drugih filmova koji će se 10. veljače nadati Oscaru, među kojima su i Bilo jednom u... Hollywoodu, Joker, Irac i Parazit.

Iako 1917 na neki način sad ima prednost na Oscarima, pitanje pobjednika, naravno, još uvijek nije riješeno, pogotovo s obzirom na jaku konkurenciju ove godine.

Apollo 11 osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, dok je Priča o igračkama 4 najbolji animirani film prošle godine.

Televizijski dobitnici uključuju serije Nasljeđe (Succession), Fleabag, Černobil i Leaving Neverland.

Kao jedina druga velika nagrada koja koristi isti sustav glasanja s rangiranjem kao i Akademija da bi odredila svoju glavnu filmsku nagradu, PGA su jedan od najpouzdanijih pokazatelja uspjeha na Oscarima, pišu filmski portali.

Osvajač nagrade Udruženja američkih producenata osvojio je Oscar 21 put u 30 godina te osam puta u 10 godina otkako su obje organizacije proširile listu nominiranih na 10 te pokrenule glasanje po rangiranom izboru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara