Ravi Shankar: Nemam zasluga za kćerin uspjeh

INDIJSKI majstor na sitaru Ravi Shankar u ponedjeljak je izjavio kako ´ne zaslužuje nimalo zasluga za uspjeh kćeri Nore Jones´ na 45. dodjeli američkih glazbenih nagrada Grammy u nedjelju u New Yorku.

´Norah je moja kći, ali je u potpunosti odrastala u Americi. Ne mogu si pripisati zasluge za popularnost njezine glazbe jer je u cijelosti zasnovana na zapadnjačkim oblicima jazza i countryja´, rekao je Shankar, učitelj nekolicine glazbenika sa Zapada, uključujući preminulog člana Beatlesa Georgea Harrisona.

23-godišnja Jones osvojila je pet Grammyja za debitantski album ´Come Away With Me´, uključujući za album godine, snimku godine i najboljeg debitanta.

Jones je nagrađena i za najbolju izvođačicu za pjesmu ´Don´t Know Why´, koju je napisao Jesse Harris. Pjesma je proglašena najboljom pjesmom godine. Arif Mardin, koji je koproducirao album, proglašen je producentom godine.

´Glazba koju ona izvodi je jazz i country, sasvim neindijske forme. Doista cijenim to što radi, ali joj nemam čime pomoći´, rekao je Shankar za Asian Age.

Jones se nikada nije oslanjala na oca u financijskom, moralnom ili profesionalnom smislu, piše Asian Age, i opetovano je inzistirala na tome da se njegovo ime izostavi iz tiskovina za odnose s javnošću.

Dok nije bila tajna da je indijski glazbenik njezin otac, rekla je kako ´nije odrasla s ocem, te da je s njim u odnosima samo zadnje četiri godine´.

Rođenje kćeri Nore 1979. godine nije spomenuto u Shankarovoj autobiografiji ´Raga Mala´, objavljenoj 1997. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara