Reci mi kakve filmove voliš, reći ću ti kakve još filmove voliš

Reci mi kakve filmove voliš, reći ću ti kakve još filmove voliš

ODLIČNE ideje su najčešće vrlo jednostavne. Tu tvrdnju dokazuje i odličan site gnod.net, koji vam ovisno o vašim glazbenim ili filmskim afinitetima predlaže koji biste bend trebali poslušati odnosno koji biste film trebali pogledati.

Kako gnod.net radi? Vrlo jednostavno. Na vama je da u tri za to predviđena polja upišete svoja tri omiljena benda ili filma i kliknete na "continue", a Gnoosic će vam, ovisno o vašim upisima, preporučiti jedan bend odnosno film koji bi vam se mogao svidjeti.

Sumnjičavi kakvi jesmo, išli smo sami isprobati radi li to zaista ili ne.I rezultat je:

Čini se da stvar radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ispod predloženog benda odnosno filma možete kliknuti na tri ponuđena komentara: "I like it", "I dont like it" i "I dont know it".

Ovisno o vašem odgovoru, Gnod.cnet će vam dati još jedan prijedlog. U našem slučaju (kliknuli smo "I dont like it" za Soundgarden) predloženi su Red Hot Chilli Peppersi. Potpuno analogno site funkcionira i za filmove.

No, to nije sve. Kad vam Gnod.net predloži neki bend, klikom na link "Related Bands" otvara se animirani prikaz s imenom odabranog benda u sredini, a bendovi bliski njemu polako kruže oko njega i zauzimaju finalnu poziciju, pri kojoj udaljenost od nekog benda do benda kojeg ste vi odabrali označava glazbenu "bliskost". Ista stvar vrijedi i za filmove. Zvuči komplicirano, ali kako je cijela stvar zapravo dobro izvedena, pogledajte na
www.gnod.net.


Bendovi bliski Massive Attacku


Filmovi bliski "Fight Clubu"

Kako funkcionira Gnod.net? Site ne zahtjeva nikakvo održavanje, održavaju ga posjetitelji i to odabirom svoja tri najdraža filma odnosno benda, te naknadnim klikanjem na "I like it"/"I dont like it" kad im site predloži nešto. Tako se stvara baza podataka "sličnih" bendova i filmova, a zapravo se radi o bendovima/filmovima koje su sami posjetitelji svrstali zajedno.

Vrlo jednostavna ideja, a izvrstan site. Svakako ga posjetite.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara