Rim: prodaja cigareta u padu

Prodaja cigareta u Italiji pala je za 23 posto poslije 10. siječnja ove godine kad je stupio na snagu zakon o zabrani pušenja u svim zatvorenim privatnim i javnim mjestima, objavila je u četvrtak udruga prodavača duhana. L

"Prema prvim pokazateljima takva tendencija pada potrošnje cigareta nastavit će se i sljedećih mjeseci što izaziva veliku zabrinutost među duhanskim proizvođačima i trgovcima jer će to znatno smanjiti zarade", rekao je predsjednik duhanske udruge Maurizio Bruni.

Najavljeni su prosvjedi proizvođača i trgovaca cigareta. Prema novom zakonu više se ne smije pušiti ne samo u vlakovima i zračnim lukama, zrakoplovima, kinima i kazalištima, već i u kafićima, restoranima i diskoklubovima. Talijani se pridržavaju zakona jer su kazne za prekršitelje dosta visoke, od 27 do 270 eura za pušača i od 220 do 2.200 eura za vlasnika kafića i restorana.

U školi "Leonardo Da Vinci" u Padovi u četvrtak su kažnjena sa po 50 eura dvojica učenika koji su pušili u zahodu. U srednjoj školi likovne umjetnosti u Rimu pak, ravnatelj škole je tijekom odmora zatvorio zahode kako u njima ne bi pušili učenici, što je izazvalo prosvjede. Učenici su počeli štrajk i traže posebnu prostoriju za pušenje tijekom odmora.

(Hina) xstom ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara