Rizzo: Cro Cop nema srce borca

KRAJ kalendarske godine tradicionalno je vrijeme velikih borbi. No, to je i vrijeme u kojem se prisjećamo najvećih borilačkih dostignuća i spektakularnih susreta tijekom minule godine.

Okršaj našeg Cro Copa i Fedora Emalianenka svakako je obilježio proteklu godinu, ako ne i desetljeće. Dva ponajveća brazilska borca, Rodrigo Minotaur i Pedro Rizzo još uvijek se nisu pomirili s činjenicom da je Rus zajseo na mjesto koje odavna smatraju svojim.

Dok god traje Fedorova nadomć, oni će smatrati kako u borilačkom svijetu nešto ne štima. U ruke nam je došao članak, objavljen na stranicama Graziemag.com, u kojem dva moćna Brazilca rade bilancu prošle, za njih ne baš zadovoljavajuće godine, a u čijem su središtu njihovi najžešći rivali.

Fedor je titulu najboljeg obranio protiv našeg najboljeg borca Mirka Filipovića, a pobjeđivao je Ricarda Arona, Renata Babalua, Semmy Schilta i dva puta Rodriga Nogueiru Minotaura.

"Rusi treniraju stvarno mnogo. I on i njegov brat, za kojeg mislim da ima čak i težu ruku od Fedora. No, nakon borbe s Cro Copom Fedor je pokazao da je napredovao u stand up borbi." - izjavio je Nogueira te dodao: "Fedor pokuša udariti, promaši, te zatim ponovo udari. Primjera radi, Cro Cop nije čak ni vidio da udarac dolazi. Najbrži je borac kojeg sam vidio. Mnogo brži od Mirka, odlično reagira."

"Mislio sam da Cro Cop, pošto je uspio pobijediti Fedorovog brata, ima šanse za pobjedu. U prvoj rundi bio je opasan, no Fedor je mnogo više od borca." - kazao je Nogueira o borbi za titulu svjetskog prvaka u ultimate fightu između Mirka i Fedora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njega se nadovezao Pedro Rizzo, koji tvrdi kako je bio siguran u Fedorovu pobijedu.

"Živio sam s Mirkom dva mjeseca. On nema srce borca. Trebate vidjeti njegov stil borbe, stalno se povlači prema nazad. Slažem se s onim što je rekao Peter Aerts, što duže borba traje, sve su manje šanse za Mirkovu pobjedu." - kazao je Rizzo, uz priznanje kako je Fedor iz ringa ipak izašao s većim ozlijedama nego Mirko.

"Mirko se odlično branio, ima jake noge, no ne želi se boriti na podu." - dodao je Rizzo.

Bez obzira na mišljenje brazilskih boraca Mirko je u posljednje vrijeme izrazito mnogo radio upravo na borbi u parteru što je i pokazao u borbi protiv Fedora.

Vrijeme će pokazati znaju li oni "recept" kojim bi uspjeli svladati Fedora, no mi čvrsto vjerujemo kako će ih preduhitriti upravo naš Cro Cop.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara