Roditelji pobjesnili zbog pitanja o silovanju u testu za 14-godišnjake

Roditelji pobjesnili zbog pitanja o silovanju u testu za 14-godišnjake
Ilustracija: 123RF/KPRC2

RODITELJI učenika jedne američke srednje škole razbjesnili su se kad su saznali da je u testu iz biologije njihovoj djeci bilo postavljeno pitanje koje je opisivalo silovanje. 

Učenici srednje škole Klein Collins u Houstonu dobili su zadatak u kojem su morali odgovoriti tko je od navedenih osumnjičenika iz hipotetskog scenarija silovatelj. 

"Suzy je napadnuta u uličici i žrtva je silovanja. Policija je uzela uzorke sperme s mjesta zločina i uhitila tri osumnjičenika. Koji od njih je silovao Suzy?" glasilo je pitanje koje je razbjesnilo roditelje 90 učenika u dobi od 14 i 15 godina koji su pisali ovaj test. 

Fotka pitanja se brzo počela širiti internetom, a nije dugo trebalo ni da se roditelji počnu žaliti. 

"Ovo je uznemirujuće. Cure tih godina znaju da je silovanje prisilni čin seksa i to ih uznemiruje. Zbog toga mi nije jasno kako je nastavnicima palo na pamet tako nešto staviti u test", rekla je za KPRC2 Cookie VonHaven, majka jedne učenice. 

Nije bila jedina kojoj je to smetalo. Još jedna majka, Dana Duplantier, rekla je da se šokirala kad je vidjela ovo pitanje. 

"Ne bi li nadzorni odbor škole morao dati odobrenje da se tako nešto uključi u test?" pitala se ona. 

Nakon što su primili pritužbe brojnih roditelja školski odbor je u izjavi naveo da se radilo o pogrešci, a ne standardnom dijelu kurikuluma. 

"Ovaj zadatak nije dio kurikuluma koji je odobren u ovom okrugu. Istražili smo kako je došlo do ovog i provedene su prikladne mjere", naveli su. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara