Romanu Polanskom zaprijetilo izručenje u Ameriku

Romanu Polanskom zaprijetilo izručenje u Ameriku

LEGENDARNI poljski redatelj u posljednji je čas odustao od dolaska na engleski sud kako bi po novom dogovoru Velike Britanije i SAD-a izbjegnuo izručenje.

Nadajući se velikoj odšteti Polanski je tužio magazin Vanity Fair zbog objavljene priče kako je još 1969-te godine nakon brutalnog ubojstva supruge Sharon Tate pokušao zavesti ženu koja je u restoranu u New Yorku večerala s mužem.

On sam zbrisao je 1978 iz Amerike u Pariz kako ne bi bio uhićen zbog seksa s 13-godišnjom djevojčicom i suđenje ga još uvijek očekuje.

Budući da je prije 72 godine rođen u Parizu dobio je francusko državljanstvo, zbog čega je zaštićen od američke pravde, ali Englezi bi ga morali uhititi i izručiti čim stupi na njihovo tlo pa su njegovi odvjetnici zamolili sud da se on kao svjedok pojavi samo na video vezi iz Pariza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je to odbio, uložena je žalba i konačni ishod se još ne zna.

Posljednji veliki uspjeh Polanskog kao redatelja je film "Pianist", a poznata je priča njegovog odnosa s Jackom Nicholsonom na snimanju filma "ChinaTown".

Kada su novinari upitali hollywoodsku zvijezdu kako si dozvoljava da ga Polanski izluđuje stalnim ponavljanjem scena, Jack je uz smiješak odgovorio kako je "malo kopile genijalac".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara