RTL pokrenuo akciju "Budi mi prijatelj"

ŠEST mjeseci nakon početka djelovanja, Udruga “RTL pomaže djeci” pokreće prvu nacionalnu kampanju prikupljanja sredstava pod nazivom “Budi mi prijatelj”. Kampanja započinje 12. studenoga 2007. otvaranjem telefonske linije 060 9007 pomoću koje svi zainteresirani imaju priliku donirati simboličan iznos, a završava 16. listopada 2007. finalnom emisijom koja će biti emitirana u programu RTL Televizije, u udarnom terminu.

“Budi mi prijatelj” sjajna je prilika da se javnost upozna s aktivnostima pojedinih organizacija koje se brinu za dobrobit djece te poteškoćama u radu s kojima se svakodnevno susreću. Uz navedeno, cilj kampanje je educirati javnost o temama poput autizma koje su, na žalost, još uvijek velika nepoznanica, pa čak i tabu tema u Hrvatskoj.

Naziv kampanje nastao je zahvaljujući štićenici Centra za autizam Zagreb kojoj “RTL pomaže djeci” zahvaljuje na pomoći i objašnjenju kojim je obrazložila ovaj uistinu emotivan naziv. Njezina je želja, naime, da javnost postane svjesna njihove ljubavi i otvorenosti prema ljudima od kojih traže da prihvate njihovu prisutnost bez diskriminacije s kojom se, na žalost, često susreću.

Pet projekata koje će kampanja pokrivati pokazatelj su širine djelovanja Udruge i nastojanja da se pomogne onima kojima je pomoć uistinu najpotrebnija. Organizacije kojima će sredstva biti proslijeđena obuhvaćaju širok spektar djelatnosti (edukacija, zdravlje, sport…).

Vrhunac kampanje događat će se u tjednu darivanja, između 9. i 16. prosinca, kada će u organizaciji RTL Televizije biti emitiran velik broj programskih sadržaja kojima će kampanja biti podržana. Njezina završna večer bit će održana 16. prosinca velikom studijskom emisijom. Voditeljica showa bit će ambasadorica Udruge „RTL pomaže djeci“ Sanja Doležal. Gledatelji mogu očekivati emisiju nabijenu emocijama tijekom koje će svojom prisutnošću podršku akciji dati brojne osobe iz javnog života. Za trajanja emisije gledatelji će imati mogućnost svojim pozivima donirati simboličan iznos kako bismo zajedno što prije ostvarili zacrtani plan, osigurali potrebna sredstva i omogućili djeci, štićenicima svih pet organizacija lakši i ugodniji život.

Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara