"Sa svojom publikom se mogu družiti na koncertu u Beogradu pa tko voli nek´ izvoli"

Tekst: A.M.
Foto: Blic

NAKON dvije i pol godine od posljednje turneje, srpska pjevačica Svetlana Ražnatović - Ceca uskoro kreće na još jednu europsku turneju. U sklopu svoje turneje "The best of" Ceca će nastupati u Sloveniji, ali u Hrvatsku neće kročiti. Iako u Lijepoj našoj Ceca ima čak i svoj fun site, prema tvrdnjama srpskih medija, njezini hrvatski obožavatelji nisu uspjeli skupiti planiranih 100 tisuća potpisa pomoću kojih bi pokušali podržati njezin koncert u Hrvatskoj.

"Drago mi je što postoji zanimanje publike za moj koncert na svim područjima ex-Yu država"

"Drago mi je da postoji zanimanje publike za moj koncert na svim područjima ex-Yu država. To je lijepa inicijativa, ali svaki drugi komentar bio bi preuranjen i suvišan. Uostalom, Beograd je odličan grad i domaćin. Sa svojom publikom se mogu družiti na koncertu u Beogradu pa tko voli nek' izvoli", rekla je Ceca za Press nakon što su je pitali je li istina da je razmišljala o koncertu u Zagrebu.

Koncert u Ljubljani zakazan je za 28. studenog te su pozvani svi hrvatski obožavatelji s obzirom da Ceca o koncertu u našoj metropoli nije ni razmišljala. U Bosni i Hercegovini su također još prošle godine održani veliki prosvjedi protiv srpske pjevačice koja je zbog toga svoj nastup otkazala. Kako su tvrdile neke od organizacija - ako stupi na bosansko tlo, Cecu će pojesti mrak.

"Nije mi jasno kako netko može organizirati koncert supruge najvećeg ratnog zločinca na Balkanu"

Potpisnici letaka protiv Cecinog nastupa bile su mnoge islamske organizacije, ali i Udruga "Majke Srebrenice". "Nije mi jasno kako netko može organizirati koncert supruge najvećeg ratnog zločinca na Balkanu. Protivim se tome i smatram da je nerealno očekivati da će ovakva vijest proći bez zgražanja. Ako se nekome sluša to što ona mekeće, neka ide kod nje u Srbiju", rekao je za srpski internetski portal Kurir Almir Hadžić, član Udruge "Majke Srebrenice".

Slična situacija dogodila se prije nekoliko mjeseci s Lepom Brenom. Podsjetimo, nakon što je povodom svoje turneje "Uđi slobodno" i promocije istoimenog albuma kao jedan od gradova na svoj popis stavila Zagreb, žestoko su se pobunili branitelji, ali njima to nije pošlo za rukom kao islamskim organizacijama u Bosni. Lepa Brena nastupala je u Zagrebu 13. lipnja, a iako nije uspjela sasvim napuniti Arenu, odaziv njezinih obožavatelja premašio je sva očekivanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara