Sadistički reality show: Tjerali natjecatelje da plivaju s piranama, davili ih, zakopali žive i gušili plinom

Sadistički reality show: Tjerali natjecatelje da plivaju s piranama, davili ih, zakopali žive i gušili plinom

NAKON što su natjecatelje zakopali žive, natjerali ih da borave u šatorima ispunjenim otrovnim plinom i za zadatak im odredili plivanje s piranama, britanski reality show "Unbreakable", odnosno "Neslomljivi" optužen je za prelaženje granice zabave na stranu - sadizma.

Nisu se libili niti provoditi CIA-inu metodu mučenja, takozvani "waterboarding" kojega je zabranilo međunarodno pravo, piše Daily Mail. Tehnika se sastoji od toga da se ljudsko tijelo, odnosno osumnjičenika za terorizam, priveže za dasku, a glava se, zabačena prema nazad, polijeva vodom što izaziva osjećaj utapanja. Prema mišljenju kritičara, to jednostavno nije zabava.

Glasnogovornici showa poručili su da su svi natjecatelji ondje dobrovoljno, i da sve situacije, koliko god opasne bile, nadgledaju stručnjaci. Show je smješten u Južnoj Americi, u Kooperativnoj Republici Gvajani, nekad poznatoj kao Britanska Gvajana i jedinoj članici Commonwealtha na teritoriji Južne Amerike. U njemu sudjeluje dvadeset dobrovoljaca.

Jedan natjecatelj dobio napadaj, drugi pobjegao u šumu, šokiran

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moto showa je: "Bol je slava, bol je ponos, bol je odlična za gledati". No, voditelj showa Benedict Allen priznaje da je već prvog dana "krenulo po zlu", jer je jedan natjecatelj u prva dva sata dobio napadaj i grčeći se pao u nesvijest, dok je drugi zbog šoka pobjegao u šumu pa su ga tražili uz pomoć pasa tragača.

Show će se emitirati večeras prvi puta na britanskoj postaji Chanell Five. "Znali smo da si ne možemo priuštiti da ubijemo nekoga, ali na trenutke sam se ozbiljno zabrinuo", kazao je Allen.

A.B.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara