Samo Jahve može donijeti pobjedu Hrvatskoj na Eurosongu

Samo Jahve može donijeti pobjedu Hrvatskoj na Eurosongu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

HRVATSKI BDP je preživio još jedne izbore financirane od strane poreznih obveznika. Kao igla u plastu sijena tražila se pjesma koja će Hrvatsku predstavljati na Euroviziji. S obzirom na neplaniranu sanaciju makadamske ceste u Čujića Krčevini, održavanje spektakla premješteno je u Opatiju. lako većina natjecatelja ne zna razliku između porculanskog i akropalnog tanjura, pojedincima je smetalo što neće nastupiti u kristalnoj dvorani. Robert Plant može pjevati i na stadionu, a našim pjevačima uvijek nešto fali. Talenta ponajprije. Neki natjecatelji su došli zbog besplatnog smještaja, a neki su i markirali s nastave da bi prisustvovali događaju. Ne zna se po kojim su kriterijima birane pjesme za nastup u Opatiji, no, s obzirom na kvalitetu, nije ih odabrao Đelo Hadžiselimović.

Bilo je i skladbi koje su škodile zdravom razumu te je uravnotežena publika počela strahovati od glasova koje čuje. Osim sluha, nekim gledateljima je stradao i vid. Luka Nižetić se ispričava onima koji su mijenjali postavke slike na televiziji. Naime, nije Luka sve što sja. Takvo mu je odijelo. Na Lidiju Bačić je, uobičajeno, povratila pornografija, no njen glazbeni repertoar najčešće i svira kurcu. Ako je Lorena željela pobjedu, Tower of Babylon je trebalo zamijeniti Vukovarskim tornjem.

Ima muškaraca koji ne daju ženi pjevati u kući te se ona mora snalaziti i svoj neiživljeni medeni mjesec kompenzirati istim takvim talentom na Dori. Loš plasman novopečene nevjeste svekrvi je najveći poklon.Nakon što su gledatelji doživjeli kliničku smrt, vidjeli sve bijelo i slušali Roka kako kriči kao duša iz čistilišta, Red bull je opovrgao glasine da je Roku dao krila. Čini se da je Roko krila dobio od Pit bull-a, pa u Izrael putuje i Jacques. Franka je letjela bez energetskih pomagala jer nju, za razliku od Jacquesa, ne sputava sila teže. Slomljenih krila od pretprošlog Eurosmoga, Jacques još uvijek nisko kruži iznad kukavičjeg gnijezda, ne obazirući se na glasine prema kojima su njegovi najveći uzleti bazirani na afričkoj šljivi. No, bolje pasti s afričke šljive negoli s hrvatske kruške. Izbori u Hrvatskoj su uvijek isti, bez obzira radilo se o odabiru vladajuće stranke ili pobjedničke pjesme. Pernati Roko je maskota jadne države u kojoj deranje pobjeđuje, a krila se dobijaju zahvaljujući mentorima. Takva krila su tek kičasti disfunkcionalni teret na izabranoj grbači. Rokov tim najavljuje značajno poboljšanje za nastup u Izraelu, pa se pretpostavlja da će za tu priliku krila biti košer. Jedino Jahve u suradnji s Jacquesom može donijeti pobjedu Hrvatskoj (o čemu izabrani narod snuje još od samostalnosti), no veća je vjerojatnost da će budne europske sile pregaziti hrvatski "The dream". Uostalom, anđeli već odavno i nisu prepoznatljivi znak Hrvatske. Demoni jesu.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara