Scena s kolodvora koja je rasplakala Balkan: "Ostavljaš nešto za što se živi"

Scena s kolodvora koja je rasplakala Balkan: "Ostavljaš nešto za što se živi"
Foto: Facebook

FOTOGRAFIJA mladog para nastala na autobusnoj stanici u Tuzli prije tri dana, izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

S obzirom na to da su i mnogi iz Hrvatske bili prisiljeni otići u inozemstvo jer ovdje nisu mogli naći posao, puno je onih koji su se prepoznali u ovom prizoru.

"Slika i prizor mladog para u zagrljaju, zagrljaju nakon kojeg slijedi rastanak. On odlazi u svijet, odlazi tražeći nešto što ovdje nije našao. Ostavlja svoju ženu i dijete koje nije ni svjesno da babo odlazi, a ono malo biće puno sreće nosi plišanog medu po stanici, babo je grli pogledom rosnim. U prizoru koji je trajao nekoliko trenutaka mnogo je testova koji nisu položeni. Pade na testu ono jako muško, prsi se, da bi na kraju pustio suzu. Ustvari kao da je bitno koliko si muško, ostavljaš nešto za što se živi, kome je bitno koliko si muško. Pade država na testu, ona država koja treba da nas sve zagrli kako bi bili na okupu, ona država koja treba da kaže vi ste naši sinovi, ovdje je vama mjesto. Palo je svašta nešto, ali ništa tako bolno kao rastanak", napisao je autor fotografije Irdin Bećirović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara