Schwarzenegger i trava opet se vole: Legalizacija marihuane za boljitak Kalifornije

Schwarzenegger i trava opet se vole: Legalizacija marihuane za boljitak Kalifornije

DA SE ARNOLD SCHWARZENEGGER i marihuana vole, znamo odavno. Naime, ukoliko se ne sjećate, svojedobno je, točnije sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, u dokumentarcu "Pumping Iron" tadašnji bilderski Mister Univerzum snimljen kako proždire pečenu piletinu i tortu, koje su apsolutno zabranjene delicije na meniju svakog poštenog bildera i uz to, kao da ovo već nije izazvalo dovoljnu frku, povlači dim iz sočnog debelog jointa.

Schwarzenegger je svoj stav i potvrdio u kasnijem intervjuu, rekavši kako "marihuana nije droga već lišće": "Uzimao sam travu i haš, ali ne i teške droge. Stvar je u tome što ja radim ono što želim", objasnio je tada, a kako se čini, mišljenje kalifornijskog guvernera po tom pitanju ni danas nije znatno drugačija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislim na sve one ideje stvaranja dodatnih prihoda. Uvijek se zalažem za otvorenu debatu o tome. Mislim da bismo trebali vrlo pažljivo proučiti što rade druge države koje su legalizirale marihuanu i druge droge, i kakav je to učinak u njima imalo", smatra bivši glumac i bilderski mister, najavljujući tako mogućnost proširenja dopuštenog korištenja marihuane u njegovoj saveznoj državi.

"To je bilo u sedamdesetima, poslije je nisam ni taknuo..."Naime, u Kaliforniji je marihuana djelomično legalna, koristiti se smije u medicinske svrhe. A svoj liberalan stav današnji guverner izrazio je i prilikom dvadeset i pete obljetnice "Pumping Irona", kada nije tražio da se sporne scene izrežu iz DVD izdanja. "Odbio bih bilo kakvo brisanje ili izmjenu te scene zbog mojeg imidža. To bi bilo neiskreno prema filmašima. Jesam pušio marihuanu i jesam uvlačio dim. To je bilo u sedamdesetima, tako je tad bilo. Od tada je nisam ni taknuo... Kad odrasteš i postaneš zreliji, te stvari se promjene. Jedini koji je savršen je Bog", rekao je.

V.V.
Foto: JLP
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara