Sean Penn se uživljava u ulogu novinara

Glumac Sean Penn uživio se u svoju povremenu ulogu novinara i ispitivao kandidata na iranskim predsjedničkim izborima o demokraciji u toj zemlji, a na ilegalnom ženskom prosvjedu imao čarku s agentima sigurnosnih službi.

Penna (44) je u Iran poslao dnevnik San Francisco Chronicle kako bi u petak pratio predsjedničke izbore, a već je podigao prašinu kad se prošlog petka otkrilo da je na molitvama u Teheranu slušao kako vjernici mrmljaju "Smrt Americi".

U nedjelju je nekadašnjeg iranskog predsjednika, šijitskog svećenika Akbara Hašemija Rafsandžanija, koji vodi u predizbornim anketama, pitao za mišljenje o američkom kritiziranju izbora nakon što su vjerske vlasti zabranile sudjelovanje na njima stotinama kandidata.

Rafsandžani mu je odgovorio kako će Iranci birati predsjednika između osam kandidata, što je mnogo veći izbor od onog koji su imali Amerikanci na izborima u studenom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su Pennu istog dana agenti sigurnosnih službi na kratko zaplijenili kameru dok je pokušavao snimiti prosvjedni skup protiv nejednakosti spolova u Iranu, na kojem je sudjelovalo tristotinjak žena.

Glumac, koji je bio u Iraku prije i poslije američke invazije 2003., a s drugog je posjeta za Chronicle napisao reportažu, kaže kako je u Iran odlučio doći zbog porasta napetosti između Washingtona i Teherana.

(Hina) xdam

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara