Šef svojim radnicima daje 136.000 kuna za vjenčanje, a to nije sve što će dobiti

Šef svojim radnicima daje 136.000 kuna za vjenčanje, a to nije sve što će dobiti

Foto: 123RF

ONLINE trgovina živežnih namirnica na veliko Boxed ovih se tjedana našla u medijima zbog predivnog, ali nevjerojatnog poteza. Generalni direktor te tvrtke 34-godišnji Chieh Huang svojim zaposlenicima daje do 136.000 kuna (20.000 američkih dolara) za svadbu.

Huang se odlučio na ovaj potez nakon što je doznao da se 26-godišnji zaposlenik u skladištu te kompanije u New Jerseyu Marcel Graham muči da plati troškove majčina liječenja i svoje vjenčanje. Naime, s obzirom na to da mu je majka jako bolesna, Marcel se želio oženiti što prije kako bi ga majka vidjela pred oltarom. Stoga je radio sedam dana u tjednu po dvije smjene dnevno.

To nije bilo dovoljno pa je jednog dana jednostavno sjeo na pod skladišta i briznuo u plač. Na njegovu sreću, Huang je čuo za njegov problem te ga je nazvao i pitao može li mu pomoći. Nakon njihovog razgovora nastala je nova beneficija za sve zaposlenike.

"Tvrtka je morala uskočiti i napraviti pravu stvar", rekao je šef za Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcel ne krije zadovoljstvo što će mu kompanija u kojoj radi pomoći i platiti vjenčanje.

"Plakao sam kao i moja zaručnica. To mi je dalo do znanja da tvrtka cijeni moj rad", rekao je.

Boxed ima niz beneficija za svoje radnike pa tako oni koji su plaćeni po satu imaju ista prava kao i zaposlenici s fiksnom plaćom. Osim toga imaju plaćeni godišnji odmor, bolovanje i porodiljni dopust, a tvrtka plaća i školarinu za fakultet djeci svojih zaposlenika.

"Samo je dvoje ljudi dosad otišlo", rekao je direktor.

Tvrtka inače broji 125 zaposlenika i pravi je dokaz što je potrebno napraviti kako bi oni ostali lojalni kompaniji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara