Seka Aleksić sa svojim hitom "Aspirin" nije ni do koljena našoj Franki Batelić

Seka Aleksić sa svojim hitom "Aspirin" nije ni do koljena našoj Franki Batelić

MLADA pjevačica Franka Batelić pobjednica je ovogodišnjeg OGAE Song Contesta, koji se održao u Španjolskoj. OGAE je, zapravo, međunarodni fan klub Eurovizije, koji ima svoje ogranke u 37 europskih zemalja i od 1984. godine organizira samostalno natjecanje.

Naša Franka sa svojom pjesmom "Ruža u kamenu" osvojila je članove OGAE mreže koja okuplja ljubitelje Eurosonga čiji je cilj širenje nacionalne popularne glazbe diljem svijeta. Hrvatska predstavnica ostavila je iza sebe 27 natjecatelja i sa 164 ostvarena boda pokosila sve koji su se popeli na pozornicu u Zaragozi. Ovo je prva pobjeda Hrvatske na natjecanju ovakve vrste. Frankinu "Ružu u kamenu" za predstavnicu hrvatske odabrali su članovi OGAE Hrvatska što se pokazalo kao pun pogodak.

Seka Aleksić nije zadivila Europu poput mlade Franke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franka je iza sebe ostavila svjetski poznati boy band "Take That", koji je predstavljao Veliku Britaniju s popularnim hitom "Rule the world", grupu "Sonohra", koji su osvojili ovogodišnji San Remo u Italiji, ali i našu susjedu Seku Aleksić koja je Srbiju predstavljala pjesmom "Aspirin" - vodećim hitom svih narodnjačkih klubova.

Uspostavilo se da Europa, za razliku od nas, ne pada lako pod utjecaj "narodnjačkih" nota. Na domaćoj razini biralo se između Luke Nižetića, Marka Tolje, Ivane Radovniković, Karme, Nine Badrić, ali i Severinine pjesme "Gas, gas". Pred Hrvatskom je sada veliki zadatak, pokazati se kao dostojan domaćin, jer će se sljedeće godine natjecanje održati upravo kod nas.

S.C.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara