Serija " Buffy - ubojica vampira" u svibnju prestaje s prikazivanjem u SAD-u

Serija " Buffy - ubojica vampira" u svibnju prestaje s prikazivanjem u SAD-u
NAKON sedam sezona i 144 epizode, kultna serija ´Buffy ubojica vampira´ 20. svibnja prestat će se prikazivati na američkoj televiziji, priopćile su producentske kuće 20th Century Fox Television i mreža UPN.

Serija koja govori o borbi djevojke Buffy, koju utjelovljuje Sarah Michelle Gellar, i njezinih prijatelja u zaštiti Zemlje od zlodjela vampira i drugih demonskih stvorenja vrlo je popularna u svijetu.

Mjesto zbivanja je mitsko predgrađe Sunnydalea, a radnja je satkana od mješavine elemenata znastvene fantastike, strave i komedije, uz scene borilačkih vještina i proučavanje adolescentskih tjeskoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 144 epizode Buffy i njezini prijatelji borili su se s bezbroj čudovišta, a serija se s duhovnih dijaloga i inteligentnih intriga u prvim epizodama polako prebacivala na osobni život protagonista, što nije ostalo bez kritika.

U sedam godina postojanja dobila je dvije nagrade Emmy, televizijskog ekvivalenta Oscaru, a Sarah Michelle Gellar nominirana je 2001. za nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice u seriji.

Producenti su priopćili da će posljednju epizodu napisati i režirati tvorac i izvršni producent serije Joss Whedon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara