Sin Boba Marleyja glumit će jamajkanskog Romea

Sin Boba Marleyja glumit će jamajkanskog Romea
JEDAN od sinova legendarnog reggae glazbenika Boba Marleyja glumit će Romea u novoj filmskoj adaptaciji Shakespeareova "Romea i Julije", smještenoj na suvremenu Jamajku, javlja BBC.

Glavnu ulogu u poznatoj tragediji imat će Marleyjev sin Ky-Mani Marley, koji prati oca u glazbenim i glumačkim vodama. Njegov novi projekt zove se "One Love", po jednoj od najpoznatijih pjesama pokojnoga Boba Marleyja.

Film će režirati Don Letts, redatelj i glazbenik najpoznatiji po dugogodišnjoj suradnji s punk grupom Clash.

Letts je za snimanje filma od Zaklade za novu kinematografiju, u okviru Britanskog filmkog vijeća, dobio skoro milijun funti potpore.

Paul Trijbits, predsjednik Zaklade, izjavio je da je uloga te Zaklade stvarati kinematografiju sutrašnjice financiranjem "drugačijih i osebujnih" redatelja današnjice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ky-Mani je 27-godišnji polubrat poznatijeg Ziggyja Marleyja. Nedavno se pojavio u filmu "Shottaz" s Wyclefom Jeanom i boksačem Lennoxom Lewisom. Snimio je i dva albuma.

Zaklada je dodijelila sredstva i filmovima "The Magdalene Sisters" i "Bloody Sunday".

Jamajkanski "Romeo i Julija", najnovija adaptacija klasične tragedije, u kinima se očekuju tijekom ove godine.

Prije sedam godina australski redatelj Baz Luhrmann postigao je veliki međunarodni uspjeh s modernom verzijom "Romea i Julije" u Los Angelesu, u kojoj su glumili Leonardo Di Caprio i Claire Danes.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara