Skandal u sudnici: Vlatka zatražila svjedočenje male Lane Radeljak

"PONOS Dikanovih" nije ni izbliza gotov, barem ako je suditi po atmosferi na današnjem ročištu na zagrebačkom Prekršajnom sudu. Josip Radeljak i Vlatka Pokos pred zakonom su po tko zna koji put, a povod njihovom današnjem okupljanju bila je Dikanova prijava u kojoj stoji da je njegova bivša supruga, želeći se približiti Lani Radeljak, napala njezinog vozača. Uz uobičajenu prepirku, Radeljaka je posebno razljutio jedan detalj - njegova sedmogodišnja kći morat će sucu obrazložiti okolnosti napada te ispričati sve o odnosu s bivšom pomajkom.

> Vlatka na sudu zbog uhođenja i višegodišnjeg maltretiranja male Lane

"Istina je da je Vlatka tražila Lanu za svjedokinju. Može je biti sram! Lana će jednog dana doznati sve o Vlatki, a ja sam zgrožen ovim njezinim zahtjevom. Ne volim i ne želim svoju curicu voditi po sudovima, nije to zaslužila nakon svega što joj se u životu dogodilo. Kad Vlatka već inzistira, u sudnici će imati priliku čuti sve što joj imam za reći", rekao nam je Josip Radeljak, ogorčen zbog novih poteza svoje bivše supruge koja inzistira na činjenici da nikad nije udarila Lanu Radeljak, niti ju maltretirala nakon što je izbačena iz stana na Cvjetnom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako osoba s kojom sam živjela šest godina smatra da zaslužujem ovakav tretman, neka mu bude. Od bivšeg supruga ne trebam ništa u materijalnom smislu. Jedino što od njega želim, i za što se nadam da će mi dati, je mogućnost da viđam Lanu", izjavila je nedavno Vlatka Pokos, kojoj je u "odlučnoj borbi" za viđanje djevojčice već zasmetalo nekoliko stvari. Prvo je, kaže, shvatila da joj hrvatsko pravosuđe to ne omogućava jer je nije zakonski posvojila, a sad je posve jasno da ne može igrati ni na "providnost" bivšeg supruga. Tužba za maltretiranje, naime, najbolje govori o tome koliko je Radeljak odlučan u namjeri da Vlatku zauvijek odvoji od djevojčice.

D.K., L.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara