Skuplja mrtve životinje po cesti i njihovo meso poslužuje gostima

Skuplja mrtve životinje po cesti i njihovo meso poslužuje gostima
Foto: Facebook

RAFE CARROLL iz američke države Washington odlučio je uštedjeti na kupovini hrane za svoju obitelj (i goste) tako što skuplja trupla pregaženih životinja na cesti i koristi njihovo meso za prehranu. 

Divljač prikupljena na cesti tradicionalno je dio njihove božićne večere, a kaže da su gosti često šokirani kad čuju što su pojeli, no još ih više iznenađuje da je hrana vrlo ukusna. 

"Uglavnom se čude zbog toga što skupljam leševe jer misle da na cestama stradavaju samo vjeverice i rakuni. Neki ljudi me ismijavaju zbog toga i zovu seljačinom koja se hrani s ceste, ali ja ne vidim ništa loše u tome", rekao je on. 

Kad mu je bilo samo deset godina, njegov je otac pronašao mrtvog jelena na cesti i pripremio ga za večeru, a sin se toga sjetio kad se tek oženio i bio u novčanoj stisci. 

"Imali smo jako malo novca i nije mi palo na pamet odbiti besplatnu hranu", priznaje Rafe. 

Njegove tri kćeri tako su odrasle na prehrani baziranoj na mesu životinja koje je nalazio na cesti. 

"Jako sam ponosan što svojoj obitelji priskrbljujem hranu. Naravno da ne bih donio ništa što nije iste kvalitete kao meso koje možemo kupiti u trgovini. Vrlo brzo naučite razlikovati meso koje se može upotrijebiti od onog koje nije zdravo. A ako ja to ne uzmem samo će propasti. Tako da uglavnom uzimam sve što nije pokvareno ili previše oštećeno", ispričao je Rafe. 

Iz trupla jelena dobije oko 30 kilograma mesa kojim se njegova obitelj hrani mjesecima, ali najveći "ulov" mu je bilo truplo medvjeda. 

"Od njega smo dobili 55 kilograma mesa, a iskoristili smo i mnogo masti. Nešto od sala sam dao i prijateljima koji su od njega napravili sapun ili bi pržili krafne na toj masti", objasnio je on i dodao da medvjed ima okus sličan svinjetini. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara