Sladoledni hit: Za ovaj desert na Adventu u Zagrebu čeka se sat vremena u redu

Sladoledni hit: Za ovaj desert na Adventu u Zagrebu čeka se sat vremena u redu
Foto: Luka Šangulin/Index/Video: Katarina Šapina/Index

AKO OVIH dana posjetite Fuliranje, na jednom mjestu uočit ćete golemu gužvu - pred kućicom Pastel de TasteAtlas. No nemojte da vas red obeshrabri. Uzrok mu je desert zbog kojeg se zaista vrijedi malo strpjeti.

Brioche con gelato je desert zbog kojeg posjetitelji Adventa u Zagrebu čekaju i po sat vremena, a sve kako bi se osladili talijanskim gelatom u toplom briošu.

Inspiriran je istoimenim sicilijanskim desertom, no u verziji koju mogu probati posjetitelji Fuliranja obogaćen je dodatnim sastojcima te se tostira u uređaju posebno napravljenom za Pastel de TasteAtlas. Cijena ovog toplo-hladnog deserta je 30 kuna.

Zasad postoje dvije verzije ovog deserta - gelato al fior di latte s Nutellom i plazmom te čokoladni gelato s preljevom od čokolade i Oreo keksima. Sve vas koji ne možete zamisliti život bez čokolade sigurno će oduševiti čokoladna verzija jer - čokolada, čokolada i još malo čokolade...

Brioche con gelato radi se s izvornim talijanskim gelatom koji na zagrebački Advent stiže direktno iz Italije. Već prvi griz bit će vam dovoljan da uočite razliku između ovog i običnog sladoleda, na koji ste navikli. Gelato u sebi ima veći postotak mlijeka, što ga čini gušćim i kremastijim od običnog sladoleda, a okus mu je mnogo bogatiji, što će odmah osjetiti i amaterska nepca.

Okusu pridonosi i pecivo koje se radi s maslacem, a u njemu nema margarina. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pastel de TasteAtlas (@pasteldetasteatlas) on

Ako ste poželjeli kušati brioche con gelato, no brine vas gužva koju smo spomenuli na početku teksta, ne brinite se, ekipa s Pastela ima rješenje! Nakon što dočekate svoj red i napravite narudžbu, dobit ćete mali beeper s kojim bez problema možete prošetati po Fuliranju, možda uhvatiti stol ili ugrijati se uz kuhano vino, a jednom kad zazvoni, zavibrira i počne svijetliti - vaša narudžba je spremna i čeka da je pokupite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pastel de TasteAtlas (@pasteldetasteatlas) on

*Bonus savjet

Iako je potražnja velika, brioche con gelato je ipak moguće nabaviti i bez većeg čekanja. Najveće gužve su, očekivano, u predvečernjim i večernjim satima pa vam preporučujemo da svoju sreću okušate nešto ranije, kroz dan ili u popodnevno vrijeme.

Radno vrijeme Fuliranja:

Ponedjeljak - četvrtak: 12 - 23 h

Petak: 12 - 1 h

Subota: 11 - 1 h

Nedjelja: 11 - 23 h

Radno vrijeme tijekom blagdana:

24. prosinca (Badnjak): 11 - 03 h

25. prosinca (Božić): 12 - 23 h

26. prosinca (blagdan sv. Stjepana): 12 - 23 h

31. prosinca (Stara godina): 11 - 05 h

*Iako su naši novinari zaista iznijeli svoje mišljenje, naglašavamo i da je Index poslovno povezan s TasteAtlasom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara