Slavni fotograf tuži Rihannu: Plagirala je njegov rad u svom kontroverznom spotu?

Screenshot: YouTube

RIHANNIN spot za pjesmu "S&M" izaziva nove kontroverze. Nakon što je njegovo emitiranje zabranjeno u čak 11 zemalja zbog eksplicitnog seksualnog sadržaja, javio se slavni fotograf David LaChapelle koji tvrdi kako je pjevačica s Barbadosa plagirala njegov rad. LaChapelle je već poduzeo korake kao bi zaštitio svoje djelo te tuži Rihannu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode američki mediji, u tužbi koji je fotograf podnio piše da Rihanna u spotu "kopira njegovu kompoziciju, ukupni koncept, osjećaj, ton, raspoloženje, teme, boje, dekore, garderobu i osvjetljenje". Dalje navodi kako ga Rihanna, s kojom je u prošlosti surađivao, kopira u osam scena u spotu, a među njima je i ona u kojoj pjevačica na uzici vodi muškarca. On je takav koncept napravio 2002. godine za Vogue.

La Chapelle je snimio brojne naslovnice najpoznatijih svjetskih časopisa. Pred njegovim objektivom našle su se najveće svjetske zvijezde, kao što su Angelina Jolie, David Beckham, Naomi Campbell, Pamela Anderson, Madonna, sama Rihanna te još cijeli niz ostalih. Njegov rad kritičari nazivaju nadrealnim, grotesknim, šokirajućim i ironičnim. Kakva djela stvar fotograf s kojim će se slavna Rihanna sresti na sudu pogledajte ovdje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara