Slovenija: Juha od svinjske glave lijek protiv mamurluka

Juha od svinjske glave u koju se na kraju kuhanja doda čašica kiselog vina ili octa najbolji je lijek protiv mamurluka barem u Sloveniji, gdje je svoj recept za to jelo u blagdanskim danima koje obično prati neumjereno konzumiranje alkohola dao i najslavniji kuhar "na sunčanoj strani Alpa".

Slavko Adamlje koji u Ljubljani ima gostionicu "Hana", svoj je zanat u mlađim danima usavršio u pariškom hotelu "Ritz", dobitnik je zlatne kuhače s kuharske olimpijade u Frankfurtu 1988. godine i autor najpoznatijih slovenskih kuharica.

Kako je ispričao za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV, najbolji recept protiv mamurluka je slovenska kisela juha od svinjske glave (a mogu se dodati i svinjske nogice). 60 dkg takvog mesa najprije se napola skuha sa zelenjem za juhu, a onda nareže na kockice i kuha još jedan sat nakon što smo u nju stavili klasičnu zapršku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U juhu se na kraju kuhanja dodaje čašica vina ili octa, a sve se može začiniti i kiselim vrhnjem.

(Hina) xfl ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara