Slovenija: Zastupnik upleten u seksualni skandal

ZASTUPNIK u slovenskom parlamentu kojega je jedan domaći tabloid optužio za seksualni razvrat na trošak državnog proračuna izjavio je da neće dati ostavku na svoj položaj i da će i dalje djelovati u politici.

"Ni u kojem slučaju ne mislim dati ostavku na mjesto zastupnika", rekao je za televizijsku postaju POP-TV Aurelio Juri, dugo godina koparski gradonačelnik, kojemu sada u parlamentu teče četvrti zastupnički mandat. Juri(54) je član Udružene liste socijalnih demokrata (ZLSD), a na predstojećem kongresu stranke namjeravao se kandidirati i za mjesto predsjednika nakon što je 20 godina mlađi Borut Pahor prošle godine izabran u Europski parlament.

Juri je oženjen, ima dvoje odrasle djece, a u četvrtak je bio prisiljen u priopćenju za javnost priznati da je "nasjeo" klopci koju su mu postavili novinari iz tabloida "Slovenske novice", iznudivši od njega priznanje da je preko interneta sudjelovao na raspravnim forumima koji propagiraju grupni seks, što je šokiralo dio javnosti. List je objavio i nekoliko fotografija na kojima je Juri u "škakljivim situacijama", te posebno problematizirao činjenicu da se zastupnik za svoju "izvanparlamentarnu djelatnost" koristio službenim prijenosnim telefonom i računalom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina istaknutih članova slovenskog novinarskog društva navodi ovih dana da je pisanje tabloida o Jurijevu seksualnom životu skandal i miješanje u privatni život iza čega ne stoji "javni interes" koji bi to mogao opravdati, ali ima i suprotnih stajališta.

Za razliku od većine novinara, urednik tabloida "Slovenke novice" Marjan Bauer tvrdi da su objavom priče i slika zapravo branili javni interes.

"Dokazali smo da Juri za organiziranje svojeg seksualnog života koristi službeni telefon i računalo, a jedno i drugo financira se iz državnog proračuna, a sve to u službeno vrijeme", rekao je Bauer za "Večer".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara