Smart-ov SUV stiže 2006.

Smart-ov SUV stiže 2006.

ČETVRTI model u ponudi Smarta stiže 2006. godine, stoji u službenom pripćenju tvrtke od prije nekoliko dana. Novi model je, vjerovali ili ne, predstavnik SUV klase, a prodavat će se pod imenom Formore.

Prvi Smartov SUV znači i proboj na američko tržište, gdje do sada nije bio zastupljen. Model će se proizvoditi u tvornici DaimlerChrysler grupe u Juiz de Foru u Brazilu kapaciteta 60.000 vozila na godinu. U Smartu se nadaju da će već u prvoj godini pola proizvodnje biti plasirano na tržište SAD-a, dok bi druga polovica trebala zadovoljiti potrebe ostatka svijeta.

Formore je prvi Smart koji se ne stidi makadama, a predstavljat će sintezu onog najboljeg iz nekoliko segmenata. Zasad je poznato tek da će terenski Smart raspolagati pogonom na sve kotače, dok se ostale pojedinosti još uvijek skrivaju. Izgled budućeg modela i dalje je nepoznat, a prema objavljenoj skici daje se naslutiti sličnost s modelom Forfour.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika Smarta, Andreas Renschler, najavu novog modela prokomentirao je ovim rječima: "S ovim modelom unosmo tradicionalne Smartove vrijednosti, inovaciju i funkcionalnost, u SUV segment. Novi model će biti toliko originalan da SUV u našem slučaju znači Smart Utility Vehicle. Izvrsne vozne karakteristike, atraktivan dizajn i visok stupanj funkcionalnosti čine ovaj model idealnim za tržište SAD-a."

Nakon modela Forfour i preimenovanja ostala dva modela (fortwo coupé, smart fortwo cabrio) Smart najavljuje još jedan model čije ime je dobiveno po istom receptu. Princip je jednostavan, svaki model dobiva ime u skladu s namjenom, što kako kažu u Smartu, ima pozitivan odjek kod kupaca.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara