Smashing Pumpkins tuže Virgin Records

GRUPA Smashing Pumpkins tužila je izdavačku kuću Virgin Records, navodeći kako je ta izdavačka kuća ilegalno upotrijebila njihovo ime i glazbu u promotivnim ugovorima koji su naštetili kredibilitetu grupe kod obožavatelja, javlja Associated Press.

U tužbi za kršenje ugovora predanoj jučer na sudu u Los Angelesu, poznati su rockeri izjavili kako su naporno radili dva desetljeća kako bi prikupili podršku javnosti, a Virginova upotreba grupe u promociji s Amazon.com i Pepsi Co. zvanoj "Pepsi Stuff", narušava njihov umjetnički integritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virgin izdaje albume Smashing Pumpkinsa više od 17 godina, ali jedini aktivni dogovor između njih je, prema upućenoj tužbi, dozvola prodavanja njihove muzike u digitalnom formatu putem interneta. Dogovor ne daje Virginu pravo korištenja grupe u promotivnim kampanjama za prodaju drugih proizvoda, stoji u tužbi.

"Nikad ne bi takvo što dopustili Virginu, ili bilo kome drugome", izjavili su članovi grupe. Tužbom grupa traži udio u ostvarenom profitu i zabranu uporabe njihovog imena i glazbe i sličnim aktivnostima u budućnosti.

B.V.
Foto: smashingpumpkins.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara