SMS promovirao namaze od češnjaka na Festivalu vampirske književnosti u Kringi

SMS, prehrambena industrija iz Splita, jučer je na Spooky SMS češnjak partyju prezentirala novu proizvodnu liniju SMS namaza od mariniranog češnjaka.

Spooky SMS češnjak party održan je u sklopu 5. festivala fantastične književnosti, a tema ovogodišnjeg Festivala bili su vampiri.

Na Spooky SMS češnjak partyju prezentirano je šest novih SMS-ovih namaza od češnjaka: namaz od mariniranog češnjaka, namaz od mariniranog češnjaka s kukuruzom, namaz od mariniranog češnjaka s vlascem, namaz od mariniranog češnjaka s maslinama, namaz od mariniranog češnjaka s limunom te namaz od mariniranog češnjaka s kaparima, a ove su namaze prvi u Hrvatskoj i svijetu kušali mnogobrojni sudionici Festivala.

U ugodno jezovitoj atmosferi mistične istarske ljetne noći sudionici Festivala uživali su bezbrižno, od ugriza proslavljenog istarskog vampira Jure Granda zaštićeni izvanredno ukusnim SMS-ovim namazima od češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji Partyja bili su ugodno iznenađeni jer su SMS-ovi namazi od mariniranog češnjaka blagog i osvježavajućeg okusa i za razliku od ploda češnjaka nemaju neugodan miris koji se zadržava još dugo nakon konzumiranja.

Osim u hranjivim namazima, gosti na Spooky SMS češnjak partyju uživali su i u SMS-ovim delikatesama s višnjama Maraskama. Drevni narodi povezivali su češnjak s vječnim životom smatrajući da nema bolesti koju češnjak ne liječi. Njegovim spaljivanjem tjerali su zle duhove, a konzumacijom jačali svoj organizam.

Zdravstvena uloga češnjaka i danas je opće poznata jer češnjak sadrži više od 200 aktivnih tvari pogodnih za ljudsko zdravlje. Vrijedni vitamini, minerali, aminokiseline i enzimi iz češnjaka pomažu u snižavanju štetnog kolesterola i krvnog tlaka, sprječavaju nastanak bolesti krvnih žila i dišnih puteva, ublažavaju kašalj i prehladu te znatno poboljšavaju rad srca.

Češnjak je prirodni antibiotik, a poznata su i njegova antikancerogena svojstva. Ne čudi zato što su ga nekada smatrali božanskom biljkom i sigurnim putom u vječni život. SMS namazi od mariniranog češnjaka moći će se nabaviti u hrvatskim prodavaonicama od ove jeseni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara