Sobe već rezervirane - a hotela nema

Sobe već rezervirane - a hotela nema
Foto: Instagram

HOTEL od leda na jezeru Balea u sibinjskom okrugu u Rumunjskoj nažalost neće primati goste ove godine. Prosinac 2019. bio je previše topao da bi se led zadržao, stoga nema materijala koji je potreban za njegovu izgradnju.

Ova turistička atrakcija već desetljeće i pol punila je svoje ledene sobe gostima iz cijelog svijeta, a tako je trebalo biti i ove godine. Gosti koji su već napravili rezervacije morat će pronaći neko drugo mjesto za zimovanje, piše Unilad.

Ovaj obrat sudbine još je jedna posljedica globalnog zagrijavanja koje proživljavamo. Zime su sve toplije, čak i u jugoistočnoj i istočnoj Europi.

Led koji se uvijek do sada koristio za izgradnju hotela izvlači se iz jezera Balea, a sam hotel bivao je smješten na nadmorskoj visini od 2000 metara.

 
 
View this post on Instagram
 
 

🎬Behind the scenes...📢 We will start from 1 December to build it!!! #cheers

A post shared by Hotel Of Ice Romania (@hoteloficero) on

Alexander Uncheshel, predstavnik hotela, dao je sljedeće priopćenje: "Ove godine nećemo biti u prilici sagraditi ledeni hotel uslijed nedostatka leda. U utorak, 7. siječnja zabilježena je temperatura od -17 °C i debljina snijega od 166 cm, tako da, čak i da podignemo hotel, ne bi bio isplativ kao tijekom prošlih nekoliko godina. Prošle je godine podignut prije Božića i bio je otvoren sve do uskršnjih praznika".

Kako bi izgradnja bila uspješna, radnici moraju motornom pilom sjeći goleme ledene kocke iz samog jezera Balea. Budući da je kraj godine bio topao, jezero se nije zaledilo na vrijeme da se hotel podigne.

"Veliki broj turista iz cijelog svijeta rezervirali su apartmane, ali će, bojim se, morati pričekati do sljedeće godine, kada ćemo, barem se nadam, uspjeti podići hotel od leda, kao i ledenu crkvu i iglu, kao što smo radili prošlih godina", tvrdi Uncheshel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara