Šogor španjolskog kralja leži u ženskom zatvoru

Šogor španjolskog kralja leži u ženskom zatvoru
Foto: Guliver Image/Getty Images

OSRAMOĆENI šogor španjolskog kralja Filipa VI. koji je prošle godine zatvoren zbog prijevare i pronevjere moći će dvaput tjedno izaći iz zatvora kako bi se socijalizirao.  

Inaki Urdangarin, bivši rukometaš oženjen kraljevom sestrom Cristinom, prije 15 mjeseci počeo je služiti šestogodišnju zatvorsku kaznu.   

Bit će mu dvaput tjedno dopušten izlaz iz zatvora Brieva, sjeverozapadno od Madrida, kako bi volontirao u domu za nemoćne osobe. 

Prvu smjenu je odradio u okrugu Pozuelo de Alarcon u četvrtak, piše El Pais. Smjena će mu trajati osam sati i mora se vratiti u zatvor do 17 sati. 

Odluka o volontiranju donesena je jer je Urdangarin jedini zatvorenik u ženskom zatvoru Brieva, zbog čega je izoliran. Volontiranje će mu omogućiti da ostane u kontaktu s ljudima i spriječiti njegovu desocijalizaciju. 

Urdangarin je osuđen zbog pronevjere šest milijuna eura poreznih obveznika, krivotvorenja dokumenata, pranja novca i prijevare nakon istrage njegove humanitarne zaklade Noos. 

Cristina je bila optužena za pomaganje i podržavanje poreznih prijevara, ali je oslobođena. Ona je najmlađa od dviju sestara kralja Filipa i šesta u redu za prijestolje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara