Spektakl na mjestu snimanja GOT-a: Kazališna čarolija u bivšem kamenolomu

Spektakl na mjestu snimanja GOT-a: Kazališna čarolija u bivšem kamenolomu
Foto: Jagoda Mihanović / Žrvanj)

PROSTOR bivšeg kamenoloma, na samoj granici Žrnovnice i Podstrane, ugostit će do sada neviđeni kazališni spektakl s radnjom koja se odvija u ranom srednjem vijeku. Amaterska kazališna družina - udruge "Žrvanj" iz Žrnovnice i udruge "Artorius" iz Podstrane - gotovo godinu dana pripremaju predstavu "Legenda o Arturu i Zmaju" koja se sastoji od šest činova i ukupnog je trajanja oko sat i pol.

Na prostoru na kojem su snimane scene planetarno popularne serije "Igre prijestolja" prvi put se postavlja kazališna predstava koja uključuje spektakl na čak dvije scene sa živim konjima, kočijom, gromovima i munjama, čak dva čarobnjaka, Arturovim i Zmajevim vojnicima i bezvremenskom ljubavlju koja povezuje dva različita svijeta.

U predstavi glumi 20 glumaca amatera na dvije scene (Arturov dvor i Zmajev dvor), a u njoj sudjeluje i Konjički klub "Dalmatia Equino" sa svojih 8 konja i 6 konjanika koji glume vojnike na dvorovima. Posebna rimska bojna kola u dvopregu dovoze glumce pred publiku.

Praizvedba predstave je 28. lipnja (petak) s početkom u 21:30, a zbog golemog interesa publike već je dogovorena ponovna izvedba 29. lipnja (subota) s početkom u 21:30.

Posebnost ove predstave je da su svi glumci i organizatori volonteri koji ovim projektom žele obogatiti i osvijetliti kulturni identitet žitelja ovog dijela Dalmacije o praslavenskim korijenima (bogovi u Slavena) i značaju rimskog vojskovođe Luciusa Artoriusa Castusa iz sv. Martina u Podstrani. Sve kostime osmislili su i izradili volonteri.

Karte su u prodaji po cijeni od 70,00 kn, djeca do 10 godina besplatno. Online prodaja: www.croatiatickets.com.
Od petka, 21. 6., na sljedećim  prodajnim mjestima:
Split: Music Club "Pino" Zenta, Club "Bačvice", Procaffe - Spinut, Caffe Roma
Stobreč: Camp "Stobreč-recepcija"
Podstrana - Žrnovnica: Antoničin mlin, Caffe Fontana, Caffe IN, Caffe MK (Mutogras)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara