Spencer Tunick na stadionu do gola skinuo 1800 muškaraca i žena

AMERIČKI fotograf Spencer Tunick skinuo je do gola preko 1.800 muškaraca i žena na bečkom stadionu Ernst Happel, kako bi mu pozirali za fotografiju posvećenu nadolazećem Europskom prvenstvu u "najbitnijoj sporednoj stvari na svijetu", nogometu.

Fotografije će biti izložene u bečkoj "Kunsthalle", instituciji koja je glavni inicijator i pokrovitelj ove neobične fotografije, a samo je mali dio "višeg cilja" - multikulturalnog projekta koji bi trebao biti popratni program Eura 2008. Iako je autor težio broju od dvije tisuće i osam "golaća" da simbolika bude potpuna, zadovoljan je brojem odazvanika, koji su svi do zadnjeg na ovom projektu volontirali, a jedina nagrada će im biti, osim sudjelovanja, primjerak fotografije, koja će se prodavati po cijeni od sto eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođeni njujorčanin Spencer Tunick poznat je po fotografijama na kojima je velik broj nagih ljudi, a prošle godine je, u čast Fride Kahlo pozvao stotinu žena da se razodjenu kako bi ih ovjekovječio. Za sudjelovanje u projektu trebalo je zadovoljiti jedan uvjet - imati dugačku tamnu kosu. Fotografija je doživjela svjetsku uspješnicu, kao i Tunickovi prošli projekti, koji su sve do reda bili "razodjevene masovke".

V.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara