Šprajc iskritizirao odluke Stožera: Što je sa seksom u glavu?

Šprajc iskritizirao odluke Stožera: Što je sa seksom u glavu?
Screenshot: RTL

ZORAN ŠPRAJC prokomentirao je odluku Stožera o obveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru. 

"Sjećam se kao da je bilo jučer, kad su nam članovi Kriznog stožera ispirali zdravi razum riječima kako zaštitne maske nisu presudne u zaštiti od širenja covida-19. Kako ih ne moramo nositi, kako neće zaštititi ni nas ni druge, osim ako nisu one specijalne i skupe sa zračnim filtrom, aktivnim ugljenom i nanometarskim rupicama za zrak. A bilo je to u jeku pandemije, kad smo bili u strahu i strepnji da će svaki zaraženi umrijeti u najgorem mogućem hropcu, maske tada nisu bile bitne, maske tada nisu trebale", rekao je pa se prebacio na sadašnjost.

"Danas, tri mjeseca poslije, nakon što smo u predizbornoj kampanji i izbornoj noći svi svima otvoreno pljuvali u usta, maske su postale obaveza veća nego nekad odlazak u vojsku. U vojsku se više ne mora ići, ali kamo god se ide, bez maske se od danas više ne ide. Dućan, šoping-centar, autobus i tramvaj, u svakom zatvorenom prostoru nošenje maski je obavezno, nenošenje kažnjivo. Ali lako za maskice. Ako ništa drugo, od početka epidemije svima je jasno da je u svakom zatvorenom prostoru bolje nositi ikakvu masku nego nikakvu. Ako su to sad shvatili i stručnjaci u Kriznom stožeru, to je veliki korak i za struku i za Stožer. Ali naši stožeraši i dalje zbunjuju građane koji nisu tako veliki stručnjaci kao oni", nastavio je pa dodao:

"Jer, recimo, ako se ukida vlakić na svadbama, kako to traži gospodin Capak, zašto se ne ukinu i svadbe jer svadba bez vlakića i nije svadba, nego vjenčanje? Ako gospodin Capak ne preporučuje ljubljenje, zašto ne zabrani seks? Jer seks bez poljubaca uglavnom je plaćeni seks, a plaćeni seks je u Hrvatskoj još uvijek ilegalni seks. Ili će policija ubuduće žmiriti na plaćeni seks, ali će zato otvorenih očiju gledati svaki neplaćeni? I na kraju, što je sa seksom u glavu? Jer sve više građana ima upravo osjećaj takvog seksa."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara