Šprajc jednim potezom pokazao kako izgleda propali dogovor o kupnji F-16

Šprajc jednim potezom pokazao kako izgleda propali dogovor o kupnji F-16
Screenshot: RTL

ZORAN ŠPRAJC kratkom je odjavom odlučio obilježiti propalu nabavku borbene eskadrile F-16.

"I na kraju ponovimo još jednom vijest godine", rekao je, a potom udario igračku vojnika koja mu je stajala na stolu. 

Ona je krenula, a potom se strmoglavila sa stola i pala - baš kao i dogovor.

Šprajc je i početkom tjedna imao nadahnuti govor o ministru Damiru Krstičeviću, predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću.

"Natječaj za nabavku eskadrile borbenih aviona kao da su vodila mala djeca, a mališanima je to trebao biti najveći i najdraži božićni poklon ove godine. Ali eto, djeca k'o djeca, htjeli su se igrati s velikim dečkima pa ih ovi izigrali ali zato mi nećemo. 

Za malog Damira i njegove prijatelje koji su ostali bez svojih aviona mi smo pripremili komplet koji će im omogućiti da se i oni igraju pilota i aviona. Za njih smo pripremili jedan aviončić, dosta je jeftiniji od ovih koje su dečki htjeli kupiti.

Cijela eskadrila ovakvih stajala bi negdje oko 600 kuna, dakle realno za te novce mogli bi i Srbima kupiti jednu eskadrilu čisto da se ovi naši imaju s kim igrati. 

A pripremili smo im i jednu pilotsku kacigu, malo jest zastarjela ali taman je u skladu s tehničkim standardima koje danas ima Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, a koje će nam nakon ovog natječaja po svemu sudeći takvo još dugo ostati. 

Ali evo jako je važno i da ima dihalicu s kojom se može otići visokooo... Skroz u nebo pod oblake kako to vole naši zaigrani mališani iz MORH-a.

Evo kaciga je meni malo mala, piloti nekad nisu bili ovakve glavonje ali malom će Damiru biti taman. I sad, kako se igramo, evo tu je palica pa Damire, pazi na raketu", poručio je Šprajc.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara