Srpska firma nudi dobro plaćeni posao, jedan uvjet Srbima nikako ne paše

Srpska firma nudi dobro plaćeni posao, jedan uvjet Srbima nikako ne paše
Screenshot: Youtube

BRODOGRADILIŠTU Kladovo potrebno je 60 radnika, prosječna bruto plaća je 900 eura, a neto 650 eura, svi zaposleni su uredno prijavljeni te im se plaćaju doprinosi i porezi.

Čini se kao idealna ponuda, no natječaj za nove radnike stalno je otvoren, jer zainteresiranih nema.

"Stalno je otvoren oglas za prijem još 60 radnika - varilaca i brodomontera. Međutim, radnika nema pa smo prinuđeni da se snalazimo, u suradnji sa sličnim kompanijama", rekao je za Večernje novosti Milenko Lepović, direktor "Brodogradilišta Kladovo" koje već devet godina posluje kao dio nizozemske kompanije Gebr. De Jonge. 

Na kraju tvornica mora zapošljavati radnike iz drugih zemalja. Konkretno, od 384 zaposlene osobe njih 170 su državljani susjedne Rumunjske. Donedavno su imali i 34 radnika iz Indonezije. Uskoro će im pomoći 22 radnika iz Turske.

Lepović ističe da bi, kad bi imali dovoljno kvalificiranih radnika, mogli potpisivati ugovore za 22 tankera, odnosno deset više od sadašnjih 12.

"Tko god izrazi želju da radi ovdje, mi ga primamo", rekao je direktor brodogradilišta i napomenuo da to nije posao za svakoga jer se radi u tri smjene 365 dana u godini.

Nedavno je firma raspisala oglas za prijem radnika, a kad su dobili popis zainteresiranih, počeli su ih pozivati na razgovor.

"Kad smo većini rekli da očekujemo da se sutradan u šest sati ujutro jave na posao, većina je rekla da im je prerano da ustanu u to vrijeme. Nevjerojatno, ali istinito", naglašava Lepović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara