Srpski nogometaš platio 70 tisuća eura za liječenje dječaka s tumorom

Srpski nogometaš platio 70 tisuća eura za liječenje dječaka s tumorom
Foto: Instagram/Facebook

SUDBINA četverogodišnjeg dječaka Dušana Todorovića koji se zbog tumora našao na rubu smrti jedna je od glavnih tema u susjednoj Srbiji. 

Maleni Dušan boluje od tumora nadbubrežne žlijezde, a liječnici su mu prognozirali još samo tjedan dana života ako ne ode na liječenje u kliniku Sand Joan de Deu u Barceloni. Budući da njegovi roditelji nisu mogli platiti 200 tisuća eura za liječenje, tisuće građana dale su svoj doprinos, a čak 70.000 eura uplatio je anonimni donator. 

Aleksandar Todorović, dječakov otac, za srpski Blic otkrio je da se radi o slavnom srpskom nogometašu i zvijezdi Manchester Uniteda Nemanji Matiću. 

"U pitanju je gospodin Nemanja Matić, kome i ovim putem zahvaljeno od srca. Naravno, od srca zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način uz nas! Duki je ujedinio ljude, Duki je spojio nespojivo. Dragi ljudi, isti, slični, različiti, hvala vam još jednom na svemu", rekao je Todorović. 

Matić je novac odlučio anonimno uplatiti izravno na račun klinike, no do problema je došlo jer je nogometaš novac uplatio u subotu pa se pokazalo da sredstva na račun bolnice neće sjesti do ponedjeljka. Tu je Matić ponovno uzeo stvar u svoje ruke i pokazao kakav je čovjek. 

"Nemanja to nije primio skrštenih ruku, već se rastrčao. Svojim imenom, autoritetom i velikom plaćom, budući da je zvijezda Manchester Uniteda, garantirao je da je novac uplaćen i izašli su mu u susret", ispričao je jedan od Matićevih prijatelja za Blic

Zahvaljujući njemu i ljudima koji su pomogli, maleni Dušan se trenutno nalazi na liječenju u Barceloni. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara