Stipe Mesić opet u glumačkim vodama: Prihvatio ulogu u crnoj komediji Filipa Šovagovića

Foto:Dragan Matić, Marko Miščević/Cropix

BIVŠI hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ponovo se baca u glumačke vode. Nakon uloge ustaškog časnika u filmu "Ne okreći se, sine" iz davne 1956. godine, Mesić će ponovo zaigrati u jednom filmu. Prihvatio je ulogu u novom djelu Filipa Šovagovića "Visoka modna napetost", koji će se snimati u svibnju i lipnju. Riječ je o uvrnutoj crnoj komediji u kojoj se priča vrti oko tri brata, od kojih je jedan kriminalac, drugi vjerski fanatik, a treći političar."Mesiću će to biti veselje, osobito zato što se snima na Hvaru"

"Nama je Mesić bio jedino logično rješenje, s obzirom da imamo ulogu predsjednika u filmu. U filmu želimo fuzionirati dokumentarno s fikcionalnim, tako da nam je on bio najbolji izbor. Ponudio nam je svoja dva dana na raspolaganje i na tome smo mu zahvalni", rekao je za Index Filip Šovagović. Kaže da nije bilo jednostavno pridobiti Mesića za ulogu te su trajali pregovori vezani za to. "Nismo znali imamo li ga ili ne, a na kraju nas je obavijestio da će njemu to biti veselje, pogotovo zato što radimo na Hvaru", dodaje Šovagović.

U Jelsu stiže ostarjeli gay dizajner kojemu se svi počinju ulizivati   

Priča iz filma odvija se u Jelsi na Hvaru. Braću će glumiti braća iz stvarnog života, Goran i Bojan Navojec, a film će biti i glazbeno potkovan. U njemu će pjevati Josipa Lisac i Papageno, koji je zapjevao i na novinarskoj konferenciji. Radnja u filmu vrti se oko dolaska ostarjelog, bogatog gay dizajnera sa svojim dečkom u Jelsu. Dizajneru se ulizuju već spomenuta tri brata te se bore za njegovu naklonost.

Film će, prema najavama, biti nešto najluđe i najuvrnutije iz hrvatske filmske produkcije. Očekuje se veliki interes javnosti, što zbog uloge bivšeg predsjednika Mesića, što zbog priznatih glumačkih imena koja je Šovagović okupio. Osim braće Navojec, u filmu će zaigrati i Marija Škaričić u ulozi trudnice te Nataša Janjić u ulozi tajnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara