Što bi Gospa rekla Hrvatima: "U Sinju nisam bila, a Međugorje je bogu iza nogu"

Što bi Gospa rekla Hrvatima: "U Sinju nisam bila, a Međugorje je bogu iza nogu"
Screenshot: YouTube

- Zdravo Marijo! 

- Zdravo!

- Drago nam je da si se odazvala pozivu. Šta bi poručila hrvatskom narodu?

- Apeliram na hrvatski narod da se za sva pitanja obraća direktno bogu. Ne mogu svakom Hrvatu srediti kasko osiguranje i garantirati mu sretan put, pogotovo onima koji pretječu na punoj liniji, a takvi mi se najčešće obraćaju. Ako osjetim želju prisustvovati Hajdukovim utakmicama za europsku ligu, kupiti ću kartu sama, stoga molim Torcidu da me ne razvlači po sjeveru. Uostalom, onako sam izgledala prije tisuću godina, a vrijeme je otad učinilo svoje. Naravno da ne mogu niti želim zabraniti nogometašima da me tetoviraju na bicepsu, ali zamislite kako je meni nakon 80 minuta igre? 

Nemam svoju privatnu radio stanicu i ne obazirem se na sve one koji govore u moje ime. Žao mi je takvih jer teško je govoriti u tuđe ime, a pritom ostati svoj, no danas i za to postoje lijekovi. Više od glazbe uživam u dobroj knjizi. Volim laganija štiva, a fikcija i znanstvena fantastika me ne zanimaju pa Bibliju nisam čitala, no redovito pratim Indexove kolumne.

U Sinju nikad nisam bila, ne znam gdje je to. Za Međugorje sam čula, ali nisam imala prilike posjetiti to mjesto, nekako je bogu iza nogu. Navodno me tamo slušaju, ali tamo slušaju i Glavaša, Škoru i Mamića, pa izbjegavam kakofoniju. 

Ne svijetlim noću, nisam krijesnica. Prosječne sam visine, nisam ni Velika ni Mala, mada me ljudi različito doživljavaju. Nekome sam od cukra, nekome od žalosti, a onima koji me smatraju Gospom od brze pomoći saopćavam da je uzaludno moliti me za bilo šta jer sam do daljnjeg na godišnjem odmoru.  Kuću od uroka ćete najbolje zaštiti odlaskom na psihoterapiju, a iako zdravstvene tegobe uspješnije od mene rješava liječnik, ne sumnjam da će se mnogi u mom odsustvu obratiti proročici Neri.

Kad je zlato u pitanju, ne volim da me se nosi iako se vidim na privjescima. Ugurava me se među sise, udaram o silikone i pravo da vam kažem, puca mi glava. Nerijetko se zapletem i u runjave prsi, stoga preferiram da svatko nosi svoj križ, a ne mene. Radujem se godišnjem odmoru te ću neopterećena dogmama otići do Beograda. Detalje putovanja ću zadržati za sebe.

- Bog s tobom!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara