Što je to ˝wine and food matching˝?

ŠTO JE to ´wine and food matching´? Prevedeno na hrvatski, radi se o sustavu sukladnosti vinskih karata i jestvenika, odnosno o njihovu sažimanju u jedinstveni ´šmekerski´ doživljaj.

Hrvatsko ugostiteljstvo, pokazuju analize, presporo ulazi u višu ugostiteljsku fazu u kojoj se, naravno, vodi računa o ´poklapanju´ vinskih karata i gurmanskih menija, napominje se u napisu objavljenom u listu ´Ugostiteljsko-turističke novosti´.

Po tomu se posvuda u svijetu razlikuju tzv. zaostali od naprednijih restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči gotovo nevjerojatno da je jedan bračni par iz New Yorka stol u jednom talijanskom restoranu sa savršeno usklađenim ićem i pićem u tom velegradu morao rezervirati čak cijelu godinu unaprijed.

Wine-matching je u Hrvatskoj poprilično teško uspostaviti jer su naša vina ipak preskupa za prosječni hrvatski džep. Naravno, uz cijenu, lošoj ukupnoj situaciji kumuju i nedovoljno školovani ugostitelji, koji ne znaju kakvo, odnosno, koje vino servirati uz različite vrste obroka.

Hoće li konkurencija za posljedicu imati podizanje ugostiteljskih usluga, te će ´wine and food matching´ postati normalnom, svakodnevnom ponudom i u Lijepoj našoj?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara