Što više ekstenzija, manje frustracija!

EKSTENZIJE bi se definitivno mogle proglasiti milenijskim revolucionarnim rješenjem za sve djevojke koje žele imati gušću ili dužu kosu. Međutim, ekstenzije nisu samo estetsko poboljšanje kose na glavi - nekim ženama i muškarcima spas su od ćelavosti ili pak jako rijetke kose.

Za umecima su posegnule i brojne holivudske zvijezde, iz nekog razloga nezadovoljne svojom prirodnom kosom. Tako su Britney Spears, Jennifer Aniston, Gisele Bündcen, Pamela Anderson, Whitney Huston, Halle Barry, Jennifer Lopez i Victoria Backham samo neke od slavnih žena koje su poželjele imati dužu ili gušću kosu. Neke od njih nisu baš razmišljale kad su se odlučile na ekstenzije, jer za njih treba imati puno strpljenja. Tako je Britney stavila umetke na prekratku kosu, Beyonce ih je zaželjela previše pored oka, pa se cijela naborala, a Pamela Anderson bi se ubuduće mogla češljati jer joj se pomakla kosa, pa su "iskočili" umjetni vrhovi.

Preporučena količina umetaka, kako bi se dobio poželjan rezultat, varira od sto do 150 komada. Ukoliko želite da vaša kosa "dobije na volumenu", trebalo bi se umetnuti oko sedamdesetak komada. Želite li samo malo gušću kosu, frizeri preporučuju tek tridesetak pramenova.

Ekstenzije se rade u otprilike četrdeset prirodnih nijansi. Najčešće su napravljene od prirodne kose, dok ima i sintetskih koje su nerijetko neprirodne boje, poput fluorescentnih nijansi. Asortimani nude tri debljine: standardnu, finu i ekstra finu, a dužine su 20, 30, 40, 50 i 60 centimetara.

Ekstenzije riješavaju brojne frustracije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući umecima, mnoge se žene rješavaju frustracija zbog tanke, lagane, ispucale i ružne kose. U samo nekoliko sati provedenih kod frizera od kratke oštećene kose možete imati dužu i bujniju. Mogu se nositi oko tri mjeseca ili dulje, ovisno o kvaliteti kose a zatim ih treba skinuti. S njima isto tako treba biti vrlo oprezan jer istraživanje iz Južnoafričke Republike upozorava da ekstenzije, osobito u kombinaciji sa sredstvima za ravnanje kose, mogu trajno oštetiti folikule kose.

Stručnjaci ističu kako je način na koji se ekstenzije stavljaju u kosu također vrlo bitan. Nerijetko se događa da frizer koji nema praksu umetanja kose krivo posloži pramenove, pa se dio umetaka raspadne za nekoliko tjedana, dok se drugi dio "cufa" dok potpuno ne opadne.

Sirova, odnosno, djevičanska kosa je najkvalitetnija koja se može koristiti za izradu umetaka. Izuzetno je skupa pa je time rezervirana za bogate žene, ili muškarce, koji nemaju strpljenja puštati vlastitu kosu. U Hrvatskoj je, barem se tako priča po estradi, koristi jedino - Severina.

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara