Strip Amerikanca Chrisa Warea "Jimmy Corrigan" najbolji strip godine

"JIMMY CORRIGAN" Amerikanca Chrisa Warea proglašen je najboljim albumom protekle godine na 30. međunarodnom festivalu stripa u Angoulemeu, održanom od četvrtka do nedjelje.

´Jimmy Corrigan´ je najbistriji klinac na svijetu (´The smartest kid in the world´), ali ima najviše briga, muče ga i najmanji problemi, utapa se u čaši vode i neprestano ga muče noćne more. Mali bljedunjavko je zapravo dijete od nekih 40 godina, koliko ima njegov autor, koji je napisao polu-istinitu biografiju.

Više nego uobičajeni strip, to je grafički roman koji izmjenjuje format, smjer čitanja, male kvadrate i velike slike, naivne sličice i majstorske pejzaže u stilu Magrittea.

Album Jimmijevih deliričnih i mučnih dogodovština predstavlja integralnu verziju djela koje je autor započeo u studijskim danima 70-ih godina, objavljivanog tijekom godina u malim svescima u SAD-u.

´Jimmy Corrigan´, bestseler u SAD-u i prvi strip koji je nagrađen književnom nagradom u Velikoj Britaniji, stigao je u Francusku u jesen prošle godine. Velika knjiga od 380 stranica odmah je postigla veliki uspjeh svojom čudnom i uzrujanom, jednostavnom, a tjeskobnom pričom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara